Artikel

Pieters trainingsschemas Deel 2

Het vorige blog heb ik het gehad over periodisering. Hierbij wisselt het doel per periode en daarmee dus ook de uitvoering. Om je eindoel, meer spiermassa, te bereiken deel je de weg daar naartoe dus in kortere periodes in. Per periode ziet mijn weekschema er dan ook anders uit. In dit blog ga ik dieper in op mijn weekschema. Het voorbeeld van mijn weekschema wat hieronder staat, komt uit periode 1. (zie mijn vorige blog).

Dit schema kent dus 5 trainingen per week.
Hierin komen alle spiergroepen aan bod. De week sluit ik op zaterdag af met de spiergroep waar ik op maandag mee ben begonnen. Hierdoor rouleerd het schema telkens door. Dus de week hierop zal ik rug triceps/trainen op maandag, dinsdag benen en enz.

Ik kies ervoor om na borst de biceps te trainen. Tijdens het trainen van de borst raken de triceps vaak al vermoeid. De biceps zijn dan nog geheel fit. Door dan de biceps te trainen voorkom ik dat ik 45 min lang de triceps aan het werk is. Die doe ik dan bij mijn rugtraining, om dezelfde reden.
De oefeningen die ik doe en de volgorde daarvan, varieeren grotendeels elke training.

Zo doe ik de ene keer bankdrukken als eerste oefening en de keer daarop als derde oefening.
Persoonlijk vind ik dit een fijn schema vanwege de goede verhouding rust en trainen.
Kan je toevallig op woensdag niet trainen, dan is dat je rustdag en pak je de training van die dag op donderdag.
Het schema dwingt ook tot variatie. Geen week ziet er hetzelfde uit omdat het roulleerd en je telkens weer een andere spiergroep 2x traint.

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op