Artikel

Pieters voedingsstrategieën - Deel 2

In mijn vorige blog (Voedingsstrategieën Deel 1) heb ik beschreven hoe ik de macronutriënten zo effectief mogelijk gebruik om droog te worden en tegelijkertijd spiermassa op te bouwen. Aanvullend hierop volgt hieronder een voorbeeld van mijn voedingsschema en een overzicht van wat ik drink.

Voorbeeld Voedingsschema

06.30
- roerei met 7 eieren, in kokosolie (3 hele, 4 zonder dooier)
- 2 Tomaten
- 200 gram Broccoli

09.30
- 200 gram tonijn ( 2 blikjes op olijfolie basis)

13.00
- 250 gram zilvervliesrijst
- 200 gram kipfilet

16.00
- proteine shake (Whey isolaatWhey isolaatWhey isolaat)

16.30
- 5 gram BCAAs, 5 gram L-2-aminoglutaramic acid, 5 gram Creatine

17.00 tot 18.00

- Trainen

17.25
- 5 gram BCAAs, 5 gram L-2-aminoglutaramic acid, 35 gram FastCarbs

Direct na het trainen
18.00
- 20 gram Essential Aminos, 35 gram FastCarbs, 5 gram Creatine

19.00
- 250 gram witte rijst
- 200 gram kabeljauwfilet
- 1 stuk fruit

20.30
- 250 gram witte rijst
- 200 gram kipfilet

23.00
- 400 gram kwark
- 25 gram walnoten

Het voedingsschema hierboven is zoals je ziet redelijk gevarieerd. Echter is dit een moment opname en varieer ik bijna dagelijks. Zo eet ik bijna dagelijks andere groenten bij mijn ontbijt, eet ik regelmatig aardappels als avondeten (ja zonder jus) en varieer ik met kip, vis en rundvlees.

Wat Drink ik op een dag?

Water

Gedurende de hele dag drink ik veel water, minimaal 4 liter. Spieren bestaan voor een groot deel uit vocht en als je lichaam een tekort heeft zal het je groei en prestaties negatief beïnvloeden. s Ochtends als je net wakker bent is een belangrijk moment om veel te drinken. De hele nacht heeft het immers geen vocht binnen gekregen. Tevens reinigt water je lichaam, zorgt het voor een betere stofwisseling en zullen je hersenen beter functioneren.

Koffie

Naast water drink ik meerdere keren op een dag koffie. Ik neem dan wel zwarte koffie, zonder suiker of melk. Ideaal om een eventueel hongergevoel tegen te gaan, de verbranding te versnellen en om je beter te concentreren. Let wel op. Wanneer je teveel koffie drinkt kunnen nadelige effecten optreden zoals slapeloosheid e.d. Ik beperk mij tot maximaal 5 koppen koffie per dag.

Fastcarbs

De FastCarbs die ik neem tijdens en na mijn training, kan je zien als energy drink, om op het juiste moment mijn lichaam van snelle brandstof te voorzien. Ook voorkom ik hiermee dat aminozuren gebruikt gaan worden voor energie, en voorkom zo spierafbraak.

Vitamines

Als aanvulling op mijn dieet neem ik nog verschillende vitamines e.d. De standaard vitamines welke ik het hele jaar door gebruik zijn: Multivitamine, vitamine C, vitamine D, Greens, Omega 3, Magnesium en Zink. Deze neem ik na mijn ontbijt.

Wees Flexibel

Zorg dat je je schema aanpast aan veranderingen. Ga je s ochtends vroeg trainen, dan is wellicht alleen een eiwitshake voor het trainen voldoende. Tijdens en direct na neem je je FastCarbs en een grote maaltijd een uur na het trainen. Train je s avonds probeer dan niet te laat te gaan zodat je nog tijd hebt voor een grote maaltijd een uur na het trainen.

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op