Artikel

Pindakaas; superfood of caloriebom?

pindakaas

Je wist ongetwijfeld al dat pindakaas een echte superfood is, in dit blog leggen we je exact uit waarom het zo gezond is en vertellen we je alles wat je moet weten over pindakaas. Zo kan pindakaas helpen bij het opbouwen van spieren en kan het helpen bij het verliezen van gewicht. Lees snel verder en kom alles te weten over deze superfood!

Wat is pindakaas?

De pindakaas is ooit bedacht door John Kellog – ook wel bekend als de uitvinder van cornflakes. De massa blijft mooi romig door de toevoeging van olie, vetten en oliën. Daarnaast wordt suiker en zout vaak toegevoegd voor de smaak.

In het Engels wordt gesproken van ‘butter’, toch heeft pindakaas niets te maken met zuivelproducten en is de benaming enigszins misleidend. Pindakaas is in verschillende varianten verkrijgbaar; romig, met stukjes pinda, in pure vorm en in combinatie met bijvoorbeeld chocola.

Er zijn verschillende redenen waarom pindakaas bestempeld kan worden als superfood:

1. Hoogwaardige eiwitbron

Eiwitten zijn voor sporters erg belangrijk omdat ze belangrijk zijn voor spiergroei en spierherstel. Pindakaas is een hoogwaardige eiwitbron die daarom perfect past binnen het voedingspatroon van een fanatieke sporter.

2. Gezonde vetten en vezels

Iets waar sommige mensen pindakaas voor laten staan is het vetgehalte aangezien vet natuurlijk veel calorieën bevat en je deze liever niet teveel binnenkrijgt. Echter is het in dit geval belangrijk om verder te kijken dan alleen het aantal calorieën in een product. Het grote voordeel van de vetten in pindakaas is dat het voornamelijk gaat om onverzadigde vetzuren, wat pindakaas tot een uitstekende leverancier maakt van ‘gezonde’ vetten.

Een gezond lichaam heeft gewoon vetten nodig en pindakaas is dus een prima manier om deze vetten binnen te krijgen.

Een ander voordeel van pindakaas is dat de pinda’s in het product veel vezels bevatten. Vezels zijn belangrijk voor het lichaam om het gezond te laten werken. Al met al bevat pindakaas genoeg gezonde voedingsstoffen die ons lichaam goed kan gebruiken.

3. Pindakaas kan je helpen bij het afvallen

Een pindakaasdieet klinkt je logischerwijs raar in de oren, maar dat is het niet helemaal. Ondanks de vetten en zouten die pindakaas bevat weten we inmiddels dat het product goed voor ons lichaam is. Juist doordat het product deze voedingsstoffen bevat heb je gedurende langere tijd een vol gevoel waardoor je minder snel naar andere voeding grijpt. Op deze wijze kan het je ondersteunen bij het inperken van je hongergevoel.

Heb je trek? Neem een lepel pindakaas! Geen hele pot, 1 lepel ;)

Tip van Bodylab24:

Veel mensen nemen pindakaas op hun brood of op een cracker maar dit is niet aan te raden wanneer je probeert af te vallen. Pindakaas in combinatie met extra koolhydraten zorgt namelijk juist voor een overschot aan koolhydraten waardoor het tegenovergestelde bereikt wordt. Alleen een lepel pindakaas is dus ruim voldoende om je hongergevoel uit te stellen.

4. Pindakaas voor spieropbouw

Waarom gebruiken krachtsporters nou zoveel pindakaas? Naast de uitstekende voedingswaarde, waardoor het product simpelweg goed past binnen een sportdieet is er nog een andere rede. Studies hebben namelijk aangetoond dat pindakaas het testosteronniveau kan verhogen. De spieropbouw wordt hierdoor bevorderd en spierafbraak wordt voorkomen.

5. Goed voor hart en brein

Pinda’s bevatten voor 25% plantaardige eiwitten en bestaan daarnaast voor een groot gedeelte uit vet. Het vetgehalte is voor een grootste gedeelte onverzadigd en daarmee goed voor ons lichaam. De vetten kunnen het risico op hart-en vaatziekten verlagen. Volgens wetenschappelijke studies is bewezen dat het nemen van onverzadigde vetzuren uit noten en bijv. olijfolie veel gezonder is dan het nemen van producten waar veel verzadigde vetten inzitten.

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op