Recept

Halloween Protein Cake

Halloween Protein Cake

Kleurrijke taarten zijn op elke koffietafel of feestje een echte eyecatcher, en dat niet alleen met Halloween. Zwart, oranje, rood of (zoals op onze foto) groen - er zijn maar weinig grenzen voor jouw creativiteit bij het inkleuren van voedsel of de keuze van de gebruikte toppings. Deze versie is gemaakt van een heerlijke havermout basis, gekleurde kwarkcrème + decotopping, maar je kunt ook kiezen voor een extra pudding + decotopping en de kwarkcrème ertussen inkleuren. Ook 'griezelige gummiberen' of 'griezelige chocoladestukjes' zijn perfect voor de finale decoratie.

Kooktijd:
30 min
moeilijkheid:
eenvoudig

Ingrediënten:

Voor de basis

Ingrediënten voor de kwarkcrème

 • 100 g kwark
 • 15 g Bodylab24 Whey Protein naar keuze
 • Zoetheid naar keuze (Je kunt ook Flavour Drops gebruiken)
 • 1 gelatine blad
 • Voedingskleurstoffen naar keuze
 • Topping naar keuze, bv. hagelslag, ogen, vleermuis-, slangen of ‘griezelige gummiberen’ ...

Finale crème (indien gewenst)

 • 1 pakje puddigpoeder naar keuze
 • 200 ml melk
 • Zoetheid naar keuze
 • • evtl. voedingskleurstof naar keuze
 • (Decotopping zie hierboven)

Bereiding:

 1. Meng de ingrediënten voor de basis (havervlokken, appelmoes, pindakaas, water of melk en zoetheid) en verdeel deze in een platte bakvorm. Bak de basis in de oven op 180°C gedurende 15-20 minuten.
 2. In de tussentijd kun je de crème maken. Week de gelatine in water en verwarm de kwark in de magnetron. Meng het Whey Protein en de zoetheid/smaak/kleur van je keuze met de kwark en voeg vervolgens de geweekte, opgeloste gelatine toe.
 3. Als je voor de kwarkcrème als finale touch kiest, kun je nu je eigen griezelige decoraties maken - met gummi beren, chocoladestukjes of hagelslag, enz.
 4. Als je een tweede laag puddingcrème op de basis wilt leggen, roer dan 50 ml melk met puddingpoeder en de zoetheid/kleur van je keuze tot een gladde massa en kook de rest van de melk in een pan voor een korte tijd. Roer het gemengde poeder erdoor en laat het kort koken. Voor de decoratie ga verder zoals in stap 3.
 5. Afhankelijk van het gekozen puddingpoeder heeft het al een min of meer intensieve kleur - kies dan de extra kleur, omdat de kleur in combinatie met elkaar kan veranderen. Aardbeipudding is het meest geschikt in combinatie met rood, chocoladepudding met zwart, minder gekleurde karamelpudding kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld groen of blauw. Indien nodig, test met een kleine hoeveelheid wat persoonlijk het beste bevalt. Als je een bijzonder felle en intensieve kleur belangrijk vindt, moet je alleen de kwarkcrème gebruiken, omdat deze de kleur van het voedsel het minst verandert en hier het meest intens lijkt.
Gun het jezelf en je vrienden en geniet van het herfstseizoen met het ene of het andere proteïne-highlight tussendoor.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op