Recept

Matcha zomerdrankje met ijs

Matcha zomerdrankje met ijs

Zomerdrankjes met en zonder alcohol zijn altijd populair op warme dagen en er zijn talloze variaties. Vandaag hebben we een nieuw idee met matcha poeder voor je. Perfect met wat crushed ice, dit drankje is perfect voor warme zomerdagen.
Matcha is een zeer fijn en hoogwaardig groenetheepoeder uit Japan. Daar wordt het al eeuwenlang gebruikt en wordt het in veel klassieke theeceremonies of als geneesmiddel gebruikt. Voor de productie van het klassieke "Matcha-poeder" worden alleen de fijne, jonge blaadjes van de theeplanten gebruikt. Na de oogst worden ze voorzichtig gedroogd, ontdaan van alle bladnerven en stengels en zeer fijn gemalen.

Matcha wordt nu beschouwd als een zogenaamd "superfood" in de gezonde keuken en wordt niet alleen gebruikt voor pure groene theedranken, maar ook als toevoeging aan smoothies, yoghurt, kwark, gebak, warme gerechten, en het kan door andere koude of warme dranken worden geroerd. Naast de natuurlijke cafeïne bevat matcha ook talrijke antioxidanten en heeft het een wrange, lichtzoete smaak.

Kooktijd:
5 min
moeilijkheid:
eenvoudig

Ingrediënten:

Voor één persoon

Bereiding:

 1. De bereiding van onze Matcha zomerdrank is zeer eenvoudig:
  Bij gebruik van water zonder koolzuur:
  Wie dat heeft, kan een shaker gebruiken en daarin matcha-poeder, water en naar behoefte en smaak Bodylab Flavour Drops of Gymqueen Tasty Drops gieten. Er kan ook een andere, goed afsluitbare container worden gebruikt, zo mogelijk met schroefdop.

  Bodylab Flavour Drops kun je gebruiken in de smaak vanille, kokosnoot of zelfs een fruitige smaak, bij de Gymqueen Tasty Drops smaken 1-2 druppels in de smaak honing echt heerlijk. U kunt ook een smaak naar keuze gebruiken uit beide varianten - beide voegen smaak en zoetheid toe aan de drank - dus doseer naar persoonlijke voorkeur.
 2. Bij gebruik van water met koolzuur:
  Gebruik opnieuw een goed afgesloten pot of shaker voor het mengsel, maar voeg slechts ongeveer 50 water toe aan het Matcha-poeder en de smaakdruppels.
  Pas na schudden in de shaker of in de gekozen recipiënt, wordt het mengsel toegevoegd aan koolzuurhoudend water in een glas. Hoe meer water voor het mengsel wordt gebruikt, hoe minder koolzuur er nadien in de drank zal zitten, dus experimenteer hier met de hoeveelheden en ook met het koolzuurgehalte naar smaak.

  In beide gevallen zeer goed schudden - het poeder-water mengsel moet licht schuimig worden.
 3. Vul het afgewerkte mengsel in een glas (de inhoud moet ongeveer 350 ml zijn). Afhankelijk van de variant, hetzij in een glas met reeds gevuld, koolzuurhoudend water, hetzij in een nog leeg glas, voor het mengsel alleen met stilstaand water. Voeg nog een paar scheutjes vers geperst citroensap toe, crushed ijs of gewone ijsblokjes, garneer met een muntblaadje en serveer met of zonder rietje.
Wij wensen u een mooie zomer en de een of andere dag of avond met een koel zomerdrankje!

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op