Artikel

Shortcuts voor de bulker

man in de gym

Ik neem aan dat je al goed bezig met de tips die ik in de vorige blog over bulken heb neergezet, toch? [Zo niet, is hier nog een link naar deze blog]. Vandaag wil ik het kort met jullie hebben over ‘shortcuts’ die jouw helpen met bulken. Shortcuts over voeding, in dit geval! Het kan namelijk voor de éne persoon heel makkelijk zijn om aan te komen, terwijl de andere juist grote moeite daar mee heeft. [Wil je weten hoe dát nou precies ziet? Check dan DEZE blog nog even] Één ding is zeker, na het lezen van deze blog ben je zeker met grote stappen, ehm, happen, snel thuis!

Calorieën

Alles draait met bulken om het aantal calorieën die je naar binnen werkt. Natuurlijk zou er hier een mooie verdeling in het aantal Koolhydraten/ Eiwitten / Vetten in moeten zitten, alleen is dat niet altijd even praktisch, zeker als beginnende bulker. Ik geef alvast één belangrijke tip die je gaat helpen, 1 gram puur vet (gezond vet dan wel te verstaan) levert 9 KCAL. Als je dat tegenover 1 gram eiwit (4kcal) en 1 gram koolhydraten (4 kcal) zet, kan je het ééntweetje maken dat je maximaal calorieën binnen harkt met vet voedsel.

Shortcuts

Voor de beste shortcuts is het makkelijk om te weten of je van jezelf een snel of langzaam metabolisme hebt. In de meeste gevallen kan je dit bij jezelf al inschatten door te kijken naar je lichaamsbouw, ben je dun smal en droog? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een snelle verbranding. Ben je stevig, van nature breed en heb een een hoger vet%? Dan heb je waarschijnlijk een langzamere verbranding.

Shortcuts voor de snelle verbranders
- Weightgainers
- Creatine
- Pindakaas
- Cashewnoten/ overige pinda’s
- Bruine rijst
- Pasta
- Kip
- Havermout
- Volle yoghurt
- Donkerbruin brood
- Eieren (met eigeel)
- Kaas

Shortcuts voor de langzame verbranders

- Eiwitshakes
- Havermout
- Zilvervlies rijst
- Volkoren Pasta
- Bonen
- Magere Yoghurt
- Cottage cheese
- Kalkoen

Dit zijn een aantal simpele shortcuts waar je mee kan spelen om het calorieënaantal te verhogen! Natuurlijk kan je in een mega grote bulk jezelf ook volstoppen met hamburgers en pizza, tóch moet je enigszins rekening houden dat je buik er ook weer af getraind moet worden voor de zomer, toch?

Rick van Oudgaarden
Fysiotherapeut & Personal Trainer

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op