Artikel

Snel aankomen zonder sporten

lachende man voor grijze wand

Internet en de boekwinkel staan er vol mee; methodes om gezond te eten, veel te trainen en snel en gemakkelijk een strak en gezond lijf te krijgen. Afvallen is de norm. En dat is, gezien de toename van het aantal mensen met overgewicht in Nederland, natuurlijk niet vreemd. Daarentegen zijn er ook mensen die een andere strijd voeren; zij hebben juist moeite om aan te komen. Een weight gainer kan dan uitkomst bieden.

Ectomorf

Wat voor velen een uitgemaakte zaak lijkt – gewoon een boterham meer eten bij de lunch en twee koekjes bij de koffie – is voor mensen met ondergewicht lang niet zo gemakkelijk. Voor hen kan het juist een uitdaging zijn om überhaupt op gewicht te blijven.
Soms ontstaat ondergewicht onder invloed van ziekte of medicatie, anderen hebben nu eenmaal van nature aanleg om snel af te vallen. Deze laatstgenoemden hebben een slanke, fijne lichaamsbouw met weinig lichaamsvet en spiermassa. Zij worden ook wel ectomorf genoemd.
Voor ectomorfen met een slanke dan wel magere bouw is het een constante battle om op gewicht te blijven, laat staan dat zij gemakkelijk in spiermassa aankomen.

Weinig reservespek

Nu hoeft het hebben van een lang, neigend tot mager lijf natuurlijk geen ramp te zijn. Ectomorfen kunnen profiteren van hun ranke ledematen als fotomodel of als langeafstandsmarathonloper (3x woordwaarde). Echter, een beetje stress of een onregelmatig dagritme kan voor een ectomorf wel een behoorlijk verschil maken. Omdat de ectomorf in principe weinig reservespek op de botten heeft, vliegen de kilo’s er alras af wanneer zij niet regelmatig voldoende eten. Vanwege weinig marge kun je je dan al gauw slap en vermoeid voelen. De meest voor de hand liggende remedie is bijeten. Maar soms gaat het om dermate grote porties dat er bijna niet tegenop te werken is.

Weight gainer zonder sporten

Hoe kun je nu gemakkelijk veel calorieën binnenkrijgen, zonder bergen voedsel te hoeven verorberen? En zonder je direct te wenden tot kilo’s suiker in de vorm van snoep en fastfood?

Een gemakkelijke oplossing is het nuttigen van een weight gainer of meerdere weight gainers tussen de maaltijden door. Vaak denkt men dat dit zogenaamde sportsupplement alleen geschikt is voor fanatieke bodybuilders, maar dit goedje werkt ook prima om snel een grote dosis calorieën tot je te nemen. Je hoeft dus niet te sporten om een weight gainer te nemen!
Het voordeel van de weight gainer is dat je een uitgebalanceerde hoeveelheid macro’s drinkt; eiwitten, vetten en koolhydraten. Op Bodylab24 vind je een scala aan varianten, waarvan de voedingswaarden variëren van 300 tot circa 1000 calorieën per inname. Bovendien drinkt zo’n shake eenvoudig en lekker weg. Kun je die kaken ook nog even ontzien ?

Wanneer een weight gainer nemen?

Vooropgesteld dat het voor veel ectomorfen een opgave is om voldoende te eten, is het nuttigen van voldoende calorieën de enige manier om aan te komen. Wanneer je jouw maaltijden afwisselt met weight gainers hoef je over het algemeen niet zo veel te kauwen, maar krijg je toch een grote hoeveelheid voedingsstoffen binnen. Hoe ziet jouw eetschema er in de praktijk dan uit?

Ontbijten is voor veel mensen niet per se een favoriete bezigheid op de vroege ochtend. Toch is dit een zeer belangrijke maaltijd. Om snel voldoende brandstoffen binnen te krijgen kun je bijvoorbeeld voor brinta met volle melk kiezen. Na je ontbijt kun je halverwege de ochtend een weight gainer drinken. Je neemt eenvoudig een grote portie calorieën in, terwijl je niet het gevoel hebt dat je een grote maaltijd hoeft weg te werken. ’s Middags een gezonde en voedzame lunch. Vooral het eten van koolhydraten, bijvoorbeeld in de vorm van bruin brood, is dan raadzaam. Rond 14:00 neem je een portie kwark of yoghurt met noten. Om 16:00 ’s middags wederom een weight gainer. Je avondmaaltijd sluit je dan wederom af met een weight gainer en overweeg om voordat je naar bed gaat nog een beetje kwark of een paar eetlepels pindakaas te eten.

Onthoud

Weight gainers kunnen je helpen op gewicht te komen en te blijven. Kamp je om onverklaarbare redenen met gewichtsverlies of ondergewicht, terwijl je dat eerder nooit hebt ervaren? Bezoek dan een specialist voor gedegen medisch advies.

Team Bodylab24

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op