Artikel

Eiwitshake, weight gainer of allebei?

eiwtshake vs. weight gainer

Fitness is nog nooit zo populair geweest als nu. Sportscholen schieten als paddenstoelen uit de grond en steeds meer mensen timmeren aan de weg voor een fitter, gespierder en gestroomlijnder lichaam. Voedingssupplementen worden hierdoor meer gebruikt dan ooit tevoren. Met name weight gainers en eiwitshakes maken een steeds groter wordende rol uit in het voedingsschema van allerlei soorten sporters. Maar wat doen deze twee producten eigenlijk precies? En welke kun jij nu het beste gebruiken, voor jouw doeleinden? In dit artikel beantwoorden wij al je vragen, en meer!

Eiwtshake

Als fanatiek sporter heb je meer eiwitten nodig dan je stilzittende medemens. Om te profiteren van je inspanningen tijdens je training, moet je immers wel van deze training herstellen. Door voldoende eiwitten te eten verminder je spierafbraak en verbeter je spiergroei en –herstel. Hierbij kunnen eiwitshakes helpen. Benieuwd hoeveel eiwitten jij dagelijks nodig hebt? Check dan ons vorige blog.

Door dagelijks één (of meerdere) schep(pen) eiwitpoeder aan je shake toe te voegen kun je eenvoudig en praktisch je dagelijkse hoeveelheid eiwitten omhoog brengen, zonder dat je daarbij ongewenste extra calorieën in de vorm van koolhydraten of vetten binnenkrijgt. Het is dan ook logisch dat eiwitshakes in bijna elke tak van sport gebruikt worden.

Een voorbeeld van een uitstekende eiwitshake, die precies doet waar hij voor dient, is de Whey Protein van Bodylab. Deze eiwitshake bevat maar liefst 81%(!) eiwit. Hierdoor verdient deze shake, alsmede door haar lekkere smaken en het ontbreken van ongewenste voedingsstoffen, een ereplek in de voorraadkast van elke serieuze sporter.

Weight gainer

Weight gainer bevat in tegenstelling tot eiwitshakes niet alleen eiwitten, maar ook koolhydraten en – in mindere mate – vetten. Het spreekt dan ook voor zich dat een weight gainer meer calorieën bevat dan een eiwitshake. En laat deze grote hoeveelheid aan calorieën nu net de reden zijn waarom weight gainers zo immens geliefd zijn.

Iedereen die meer spierkracht en/of –massa wil zou immers bekend moeten zijn met de belangrijke rol van calorieën. Zonder voldoende calorieën kan geen groei plaatsvinden. Elk lichaam is anders en de één heeft meer nodig dan de ander. Genoeg eten kan erg moeilijk zijn. Met name in de krachtsport, waarbij het niet ongebruikelijk is dat dagelijks een veelvoud aan maaltijden naar binnen gewerkt wordt. Door een shake met 100 gram Weight Gainer van Bodylab te nemen, krijg je in één zitting ruim 425 calorieën binnen, met flink wat koolhydraten en hoogwaardige eiwitten ten behoeve van je spierherstel (na de training) en hier en daar de benodigde vetten.

De ervaring leert dat weight gainer op de eerste plek een geweldig hulpmiddel is voor diegenen die in spierkracht en/of –massa willen groeien. Het biedt de mogelijkheid om voldoende calorieën te leveren aan je lichaam uit een diversiteit aan voedingsbronnen, zonder heel veel te moeten eten.

De ervaring leert dat weight gainer op de eerste plek een geweldig hulpmiddel is voor diegenen die in spierkracht en/of –massa willen groeien. Het biedt de mogelijkheid om voldoende calorieën te leveren aan je lichaam uit een diversiteit aan voedingsbronnen, zonder heel veel te moeten eten.

Tot slot

Al met al hebben zowel de eiwitshake als de weight gainer verschillende voordelen. Waar de eiwitshake op de markt is gebracht om je te voorzien van eiwitten, levert een weight gainer je met name veel calorieën, met behoud van een juiste verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten.

Om deze reden is de eiwitshake zo geliefd onder allerlei soorten sporters, ongeacht het specifieke doel. Het levert als hoofddoel eiwit, maar een beperkte hoeveelheid koolhydraten. De weight gainer, daarentegen, is vooral geschikt voor sporters die op zoek zijn naar een product om aan te komen tezamen met krachttraining.Door beide producten slim toe te passen ben je nu nog een stap dichter bij jouw doel!

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op