Artikel

Weight gainer voor vrouwen

vrouw met weight gainer

Weight gainen? Aankomen dus?! De meeste vrouwen rennen nog net niet heel hard weg bij het idee. Aankomen omdat het moet, vanwege ondergewicht (veroorzaakt door bijvoorbeeld een eetstoornis of omdat je ziek bent geweest) of omdat je dat zelf wilt; spiermassa opbouwen. Om welke reden je ook wilt aankomen, het is goed om dat gecontroleerd te doen.

Gecontroleerd en met een doel dus, het is echt zo gek nog niet. In dit artikel kijken we naar het aankomen in gewicht, door middel van krachttraining en met behulp van een weight gainer. Ook voor vrouwen! We gaan niet in op aankomen vanwege ondergewicht.

Door krachttraining ontwikkelen je spieren zich (ze groeien) en deze zijn zwaarder dan vet. Dus gaat je lichaamsgewicht ook omhoog. Je lichaam is meer getoned, je vrouwelijke vormen worden beter geaccentueerd en ziet er daardoor mogelijk strakker uit. Welke vrouw wil dat nou niet? Van belang hierbij is dat je voldoende voedingsstoffen en dus calorieën binnenkrijgt.
Als je dat niet goed lukt, kan een weight gainer uitkomst bieden.

Wat is een Weight Gainer?

What’s in a name.. is hier volledig toepasbaar: een weight gainer is een voedingssupplement dat is bedoeld om er aan bij te dragen dat je aankomt in gewicht. Door het hoge aantal calorieën, kan je sneller aan je dagelijkse caloriebehoefte komen.

Voordelen weight gainer voor vrouwen

Het is niet voor elke vrouw makkelijk om de juiste hoeveel calorieën binnen te krijgen, zeker als je dit wegzet tegen de trainingsintensiteit.
Als je veel (en zwaar) traint verbruik je een hoop calorieën. Als je je spieren wilt laten groeien zul je genoeg (gezonde) calorieën tot je moeten nemen. Te weinig voedingsstoffen betekent heel simpel: geen spiergroei! Als je alleen vet wilt verbranden neem je minder calorieën tot je en zit je in een zogezegd tekort.
Daarnaast is het zo dat er ook vrouwen zijn die minder snel in massa aankomen dan mannen ondanks een flinke training en de juiste hoeveel calorieën. Meal preppen kan je helpen de juiste balans en hoeveelheden te vinden zodat je precies het juiste binnenkrijgt. Uiteraard moet dit wel bij je passen.

Als dit niet bij je past kan een weight gainer de helpende hand bieden. Het voordeel hierbij is dat het nemen van een weight gainer weinig effort kost. Als je een shake maakt met onze Weight Gainer is het een kwestie van mengen met water (of een (amandel)melk) en je hebt je extra calorieën binnen de kortste keren klaar.

Samenstelling weight gainer

Een weight gainer bestaat uit macro’s (vet, koolhydraat en eiwit), let hierbij goed op de verdeling van deze drie. Als je je spieren wilt laten groeien, dan is het goed om een gainer te nemen die meer eiwitten bevat, zodat je spieren daar voordeel van hebben na de training.

Let daarnaast op de hoeveelheid verzadigde vetten. Vet heeft je lichaam overigens wel écht nodig, dus onverzadigde vetten mogen er wel in zitten. Suikers houd je in grammen het liefst zo laag mogelijk.

Gebruik weight gainer

Een gestructureerd voedingspatroon is belangrijk om constant voldoende en de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Sommige vrouwen kunnen het moeilijk vinden om gedurende de dag voldoende binnen te krijgen, dan kan je dus tussendoor een weight gainer nemen.

Je kunt ook al een pre- of post-workout nemen. Van te voren als bron van eiwitten en koolhydraten met voldoende voedingsstoffen om te knallen tijdens je training.

Na je training als bron van goede koolhydraten en eiwitten, om jou spieren te voorzien van de juiste voedingsstoffen. Eiwitten kunnen jou spieren dan ondersteunen bij snel herstel en spieropbouw. Koolhydraten kunnen de eventueel uitgeputte glycogeenvoorraad weer aanvullen.

* een weight gainer gebruiken als je ondergewicht hebt door een medische of psychische aandoening? Wij raden je aan dat te doen onder begeleiding van iemand die daar verstand van heeft. Ga niet zelf aan de slag!
** een supplement is een aanvulling op je dagelijkse voedingsbehoefte, het is geen vervanger van!

Team Bodylab24

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op