Artikel

Social media en het optimaliseren van je levensstijl door Marly Nooijen

blog maryl nooijen

Zo even een klein verhaaltje over mijn gedachten en wat mij opvalt in de media. Wanneer je tegenwoordig op het internet iets probeert te achterhalen of te zoeken zie je door de bomen het bos niet meer. Er is veel informatie verkrijgbaar waardoor je niet meer precies snapt hoe dingen precies in elkaar steken. In sommige gevallen is het logisch maar in anderen gevallen ook niet.

Jij volgt net als vele miljoenen anderen veel fitgirls/men die hun progressie delen op bijv. social media. Je volgt alles, liked elke foto, plaats reacties maar dan doe je iets stoms. Je gaat jezelf vergelijken. Maar waarom? Waarom wil je zijn als iemand die je niet bent? Waarom reflecteer je niet naar jezelf? En als je dat doet, ben je dan wel eerlijk?

En wanneer je eerlijk bent, denk je dan soms niet…. Waarom gaan zij sneller vooruit dan ik? Als dat je vraag is zijn er een aantal uitkomsten.

-Jij hebt je levensstijlfactoren niet op orde.
-Doorzettingsvermogen en discipline.
-Je beschikt nog niet over de juiste kennis.

Hoe betrouwbaar is de foto waar je naar kijkt? (lichtinval doet heel veel, en zal dat niet al de 15 de foto zijn die ze gemaakt hebben? Om hun look te optimaliseren en drastischer te laten ogen dan die is).

Hoe eerlijk is de persoon waar jij de foto van bekijkt, is er snel een drastische verandering in hun fysiek aanwezig? Zal hij/zij (ja, in de vrouwen wereld gebeurt het ook veeeeeeeelste veel) het wel op eigen kracht doen?

In de tijd van nu verbaas ik me over de hoeveelheid stimulerende middelen er gebruikt worden in de fitnessindustrie. Persoonlijk vind ik dit erg jammer. Jouw lichaam en ook mijn lichaam is in staat om ook zonder alle ‘verboden’ middelen in een prima staat te verkeren. Het duurt misschien alleen wat langer. So what! Ik heb liever een gezonde levensstijl voor heel het leven zonder risico’s, bijwerkingen en een overdreven fysiek.

Hoe zorg je voor het optimaliseren van jouw levensstijl?

Stap 1)

Optimaliseer je leefstijlfactoren. Wat zijn dat? Denk bijvoorbeeld aan stressreductie, genoeg herstel (waaronder slaap er een van is). Slaap wordt daarentegen zeer zeker onderschat. Ik vraag altijd aan mijn klanten hoeveel ze op een dag slapen. Waarom? Je herstelt minder, bent vaak chagrijnig en bovendien schiet de cortisol waarde omhoog en houd je meer vocht vast. En jij vraagt je maar af waarom die kilo er niet afgaat…

Dus stap 1 in één zin: Zorg dat je minimaal 8 uur slaapt op een dag.

Stap 2)

Stressreductie. Maak je niet zo druk om dingen die niet van belang zijn. Of haal niet zoveel hooi op je vork. Balans!

Stap 3)

Eet gezond! Jij snapt net als ik dat het eten van groenten, fruit en graanproducten beter voor je is dan het eten van een liga, hamburger of ander te veel bewerkt voedsel.

Stap 4)

Lees de blog over vetverlies vs.spiermassa

Stap 5)

Lees de blog over het optimaliseren van je trainingsschema

Dat was het z’n beetje. Veel moeilijker of makkelijker kan ik het niet maken. Mocht je hulp gaan zoeken. Zoek bij jou in de buurt of online professionele hulp. Kijk dan niet alleen naar iemands fysiek maar ook naar de achtergrond. Hoe heeft die persoon zichzelf ontwikkeld? Ga een gesprek met hem/haar en bekijk samen jou ontwikkeling.

Wil jij een op maat gemaakt voedings- en trainingsschema en gecoacht worden door mij? Neem dan gerust contact op: info@marlynooijen.nl

Je kunt mij ook volgen op Social Media:

www.instagram.com/marlynooijen
www.instagram.com/teammarlysangels
www.facebook.com/MarlyNooijenPersonalTraining

Organiseert o.a.: Fit Friends Event ‘Het event voor vrouwen’ Wil jij de derde editie mee maken? Bekijk dan de Facebookpagina of Instagram van het #FFE Meer informatie: fitfriendsevent@outlook.com

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op