Artikel

Verantwoorde sausjes voor jouw fitfoodregime

tomato basil en yonnaise sauce

Mealprepping en uitgebalanceerde maaltijden; voor dat goddelijke lichaam is vooral de inname van calorieën en macro’s belangrijk. Wil je dat je workouts een zo groot mogelijk effect hebben, dan dien je je voeding op je workouts af te stemmen. Dat betekent dat je maaltijden clean zijn en bestaan uit de juiste verhoudingen eiwitten, koolhydraten en vetten afgetopt met een flinke hoeveelheid groenten. En saus? Dat is echt uit den boze! Toch?

Dedicated

Dames en heren die dedicated trainen, weten als geen ander hoe belangrijk het is om clean te eten. Bij het veel uitoefenen van krachttraining is het belangrijk dat je de gehele door ongeveer zes maaltijden tot je neemt. Afhankelijk van de intensiteit van jouw work-out kun je bepalen hoe groot deze maaltijd is. Zo kan een banaantje met wat kwark en noten volstaan, voor anderen is een bord rijst met kip, broccoli en lekkere sauzen gewenst.

Mealpreppen

Op internet vind je tal van tips om je fitfoodmaaltijden tot zo’n vier dagen vooruit voor te bereiden. Mealpreppen heet dat. Je kookt vooraf koolhydraten (rijst, pasta, bonen of aardappel), zorgt voor voldoende proteïne (ei, tonijn, kip, rundvlees), vult het geheel aan met wat gezonde vetten (avocado, noten, makreel, haring). Vervolgens voeg je een flinke hoeveelheid groenten toe voor volume, vitamine en vezels. En klaar is Kees. Of Klara. De eerstkomende dagen heb je geen omkijken meer naar je maaltijden! Ideaal. Maar als je dan op je werk of studie aankomt en je trekt je drie dagen oude bak met ietwat sompig geworden meuk open, haal je je neus op. Dit riekt lang niet zo lekker als toen je het drie dagen geleden bereidde… Je hebt de neiging om de hele maaltijd in zijn geheel in de prullenbak te deponeren en een bezoek aan de lokale supermarkt-to-go te brengen. Maar hé, er zijn andere oplossingen: fitsauzen!

1 calorie per portie

Veel mensen die actief sporten, halen hun neus op voor sauzen. Sauzen vallen immers, naast bijvoorbeeld frisdranken, dressings en ontbijtgranen, in het rijtje met stiekeme dikmakers. Het zijn veelal namelijk voorgefabriceerde voedingsmiddelen, waaraan allerlei stoffen zijn toegevoegd die de ‘cleanheid’ van jouw maaltijd in het geding brengen. Niet bepaald geschikt als fitfood! Maar gelukkig zijn er inmiddels fitsauzen op de markt die al deze onnodige suikers en vetten niet bevatten. In de webshop van Bodylab vind je bijvoorbeeld een goede Ceasar-saladedressing met maar 1 calorie per portie! Een groot verschil met de ruim 50 calorieën die je anders over je gezonde salade zou sprenkelen.

Jeu met een beetje saus En je

Zorgvuldig bereidde maaltijden geef je ook weer een beetje jeu met de toevoeging van een fitsaus. Leuk jouw stukje droge kip bijvoorbeeld op met pittige BBQ-saus met nog geen 5 calorieën per portie. Of een schuldgevoelvrije zoete currysaus om wat smaak aan je o-zo-gezonde-maar-o-zo-saaie bord met rijst en groenten te geven. Heeft je maaltijd plotsklaps weer een beetje smaak en smeuïgheid, zonder dat jouw progressie eronder hoeft te leiden. Dat is nog eens verantwoord genieten van fitfoods!

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op