Artikel

8 Tips om fit te blijven op vakantie

man op het strand met ropes

Veel mensen willen op vakantie fit blijven. Het is toch zo’n periode waarin je, je al snel laat gaan en het excuus “het is vakantie en lekker weer” wordt maar al te vaak gebruikt. Fit blijven op vakantie is belangrijk. Of je nu aan het cutten of bulken was voordat je op vakantie ging, het is fijn als je tijdens je vakantie balans houdt. Hierdoor sta je, je progressie niet in de weg en kun je na de vakantie weer makkelijk verder met jouw doel.

8 Tips om fit te blijven op vakantie

Vermijd all-inclusive

Wil je gelijk goed van start gaan en écht fit blijven op vakantie dan is er één makkelijk stap: kies NIET voor all-inclusive. Wanneer je in een all-inclusive hotel verblijft eet je gewoon te veel en te slecht. Het eten hier bevat over het algemeen veel koolhydraten en slechte vetten, niet doen dus!

Sportschool of weerstandband

Wil je het echt serieus aanpakken om fit te blijven op vakantie dan kun je van te voren even checken of jouw hotel of de omgeving over een sportschool beschikt. Is dit niet het geval, neem dan een weerstandband mee op vakantie. Met dit attribuut kun je heel veel fitness oefeningen doen en blijf je lekker fit tijdens jouw vakantie!

Onbijten

Als je voor jezelf heel bewust kan kiezen is ontbijten in je hotel prima, maar vele hebben de neiging om toch altijd meer te eten en vooral de lekkere (slechte) gerechten op te scheppen (hetzelfde verhaal als all-inclusive). Denk er daarom eens over na om voor accommodatie zonder ontbijt te gaan en haal bij de bakker gewoon een broodje. Op deze manier kies je vaak bewuster en houd je de zogeheten portie control.

Neem een koeltas mee

Wanneer je op strandvakantie gaat is het natuurlijk heel verleidelijk om bij die hippe strandtent te gaan lunchen. Je portemonnee en lichaam zitten er echter niet op de wachten. Een hele fijne tip is om koelelementen en een klein koeltasje mee te nemen op vakantie. Haal s ‘morgens bij de bakker wat brood en scoor wat fruit en groenten bij de groenteboer. Op deze manier heb je, je eigen (gezonde!) maaltijd bij je voor op het strand. En ook fijn: je water blijft ook lekker koud.

Wees actief

Geen zin in die sportschool hé? Snappen we, je bent tenslotte op vakantie. En ook die weerstandband voelt wellicht iets te verplicht. Check dan gewoon eens de activiteiten die jouw vakantie bestemming te bieden heeft om fit en in beweging te blijven.

Op het strand kun je prima wat baantjes gaan trekken of neem een bal mee naar het strand en ga met je reisgenoten lekker een balletje gooien in het water (hoe dieper hoe zwaarder!). Misschien is er ook wel mogelijkheid om te surfen, wandelen of kun je een yogales volgen op bestemming. Op deze manier kun je toch in beweging blijven, zonder dat je echt bewust naar een sportschool hoeft.

Eiwitrepen en caseïne shakes

Wil je zeker weten dat je gedurende de dag geen trek krijgt om lekker te snacken, dan kun je er voor kiezen om caseïne shakes en eiwitrepen mee te nemen. Lekker makkelijk en zo heb je elke dag een gezond tussendoortje tot je beschikking.

Drink veel water

Het is altijd belangrijk om voldoende water te drinken en dit is op vakantie niet anders. Het is zelfs nog iets belangrijker, zeker als je naar een warm land gaat. Door de warmte ga je namelijk sneller zweten en raakt je lichaam sneller vocht kwijt. Daarnaast zorgt water ook nog eens voor een voller gevoel. Heb je het idee dat je honger hebt, neem dan eerst wat slokken water. Het kan namelijk ook zijn dat je gewoon dorst had.

Geniet

We snappen dat je fit wilt blijven op vakantie, maar een vakantie draait ook om genieten, dat is het allerbelangrijkste. Maak je vooral niet te druk om die 1 of 2 weken waarin je wat minder strikt op je voeding let en minder sport. Neem lekker die pizza of dat ijsje en houdt er dan desnoods ’s avonds tijdens het avondeten rekening mee. Jouw doel zou immers niet moeten afhangen van deze weken vakantie, maar van die anderen weken.

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op