Artikel

Volg Gert-Jan Mastenbroek in deel 2 van zijn wedstrijdvoorbereiding!

Mastenbroek Blog Bodybuilding

Volg Gert Jan Mastenbroek in zijn Wedstrijd voorbereiding! Gert-Jan Mastenbroek was vorig jaar de verrassende winnaar in zijn klasse bij de YBF. Zijn eerste wedstrijd als bodybuilder na diverse wedstrijden sterkste man. Dit jaar gaat hij meedoen aan een hogere klasse. Op dit moment is hij in voorbereiding op de de Iron Man (b klasse) en Juliette Bergmann GP (a klasse). In enkele blogs geeft hij ons de komende weken een kijkje in zijn wedstrijd prep. We laten Gert Jan aan het woord.

Mijn 3e week wedstrijd voorbereiding is net voorbij. Ik ben in deze week begonnen met meer cardio na het trainen, 4 x in de week, ongeveer 50 minuten. De oefeningen bestaan voornamelijk uit roeien, crosstrainer en fietsen van en naar de sportschool toe. Dit alles om natuurlijk het laatste beetje extra vet te verbranden.

Ik begon mijn wedstrijd voorbereiding met 7.4% vet en 104.8kg en na een kleine 3 weken op een aangepast voedingsschema van 6000 calorieën te hebben gedraaid ben ik naar 104kg en 5.1% vet gezakt. Vooral de aantal mm rondom mijn taille waren flink gedaald. Daar ben ik dus flink vet gaan verbranden.

Veranderingen in het voedingsschema

Nadat we de uitslag van de meting hadden zijn we wederom mijn voedingsschema aan gaan passen. De grootste verandering was eigenlijk dat we mijn 4 broodjes Kipfilet uit het schema hebben gelaten.

Ook ben ik overgegaan op kabeljauw in plaats van kip en biefstuk. In kabeljauw zitten veel eiwitten en nauwelijks koolhydraten of vet, perfect om in je dieet te hebben dus! Er zit weinig smaak aan maar belangrijkste is dat het werkt.

Ik neem per dag nu zo’n 5500 calorieën tot mij en mijn vet inname is met 40 gram gedaald.

Voedingsschema van een gemiddelde dag

7 uur
Beginnen met shake.. whey eiwit, Malto dextrose, oat meal, Bambix, Aminos en Bcaas (natuurlijk alles van Bodylab)

9 uur
Rijst, roerbakgroenten en kabeljauw

11 uur
Ananas, Amandelen en een appel

1 uur
Zoete aardappel, Spinazie en kabeljauw

3 uur
Ananas en wat amandelen + een Shake met Malto dextrose en whey eiwit

5 uur
Rijst,roerbakgroenten en kabeljauw

6 uur trainen

8 uur
Zoete aardappel, Spinazie en kabeljauw

10 uur
Shake whey eiwit, Malta dextrose,oat meal,Bambix Aminos en Bcaas

Later in de week

Het was ook nodig om mij even goed los te laten masseren. Ik heb dit laten doen door Richard Putten, een masseur die bij mijn coach Marjolein Schilperoort in de winkel eventuel ook massages geeft na je meting en weging. Door de massage worden de spieren weer wat losser en wordt de doorbloeding een stukje beter, vooral mijn benen waren hier erg aan toe.

Na de meting en de massage ben ik naar Oasis club gegaan in Den haag om daar een posing clinic bij te wonen. Daar krijg je speciale lessen voor bodybuildingwedstrijden. Ze helpen je met het presenteren van je lichaam en met de poses die je op de wedstrijd moet doen. Dat zijn de 4 quarter turns en de 7 vastgestelde poses. Vaak worden zulke posingclinics ook een paar keer per jaar door de IFBB bond zelf georganiseerd of door Body and Fashion met een aantal atleten.

Op de planning

Halverwege deze week (week 4) moet ik weer naar mijn coach. Ik ben nu alweer erg benieuwd wat de verandering in mijn voedingsschema en de afgelopen 10 dagen gedaan hebben met mijn lichaamsgewicht en % vet.

Eind van week 4 heb ik een fotoshoot. Afgelopen zomer hadden we al met 33 atleten uit Nederland een fitness shoot gehad bij de NDSM werf in Amsterdam. Deze aankomende shoot is de winter editie van de Mega Fitness Shoot onder leiding van fotograaf Richard Broekhuijzen. Dit keer is het bij het recreatiepark Ermerstrand. Veel van de modellen/atleten die meedoen zijn net als ik in wedstrijd voorbereiding dus iedereen zal mooi in shape zijn voor de unieke en grote shoot van Richard Broekhuijzen.
Natuurlijk krijgen jullie de foto’s volgende week te zien.

Sportieve groet,

Gert-Jan

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op