Artikel

Afvallen met maaltijdvervangers?

maaltijdvervanger mit aarbeien

Afvallen is niet altijd even makkelijk. Het opstellen van een dieet, tellen van calorieën en voldoende beweging zijn enkele handelingen die je onder de knie dient te krijgen. Daarom zijn veel mensen op zoek naar een makkelijke en snelle manier om af te vallen. Afvallen met behulp van maaltijdvervangers is een optie. Maar werken maaltijdvervangers nu echt? En wat zijn de punten waarop je moet letten bij het kopen van een maaltijdvervanger? Dit leggen wij jou uit in deze blog!

Wat zijn maaltijdvervangers?

Een maaltijdvervanger is een dieetproduct wat bedoelt is om jou te ondersteunen bij het afvallen. Er zijn verschillende maaltijd vervangende producten verkrijgbaar. Maaltijd vervangende shakes zijn het populairst, maar er zijn bijvoorbeeld ook maaltijd vervangende repen. Maaltijdvervangers bevatten over het algemeen weinig calorieën, vet en suiker. Er zijn ook rijk aan eiwit en aangevuld met verschillende vitaminen & mineralen zodat je er zeker van kunt zijn dat je voldoende micro nutriënten binnen krijgt.

Kun je met behulp van maaltijdvervangers afvallen?

Maaltijdvervangers kunnen je inderdaad ondersteunen bij gewichtsbeheersing en het afslanken.
- Bij het vervangen van 1 hoofdmaaltijd per dag ondersteunen maaltijdvervangers gewichtsbeheersing als onderdeel van een energiebeperkt dieet.
- Bij het vervangen van 2 hoofdmaaltijden helpen maaltijdvervangers je bij het afvallen wanneer onderdeel van een energiebeperkt dieet.

Door dus 1 tot 2 keer per dag een maaltijd te vervangen door een maaltijd shake kun je jouw dagelijkse calorie inname beperken. Een maaltijd vervangende shake is zodanig opgesteld dat deze een volledige hoofdmaaltijd kan vervangen. Met deze shake krijg je dan een beperkt aantal calorieën binnen uit verschillende bronnen (uit bijvoorbeeld eiwitten). Zo kun je het aantal calorieën dat je binnenkrijgt gemakkelijker onder controle houden.

Het is wel belangrijk dat je de maaltijdvervangers combineert met een energie beperkt dieet. Door dagelijks minder calorieën binnen te krijgen dan dat je verbrand zal je afvallen. Dit calorie tekort dient ± 500 kcal te zijn. Tijdens je dieet dien je voldoende verse groenten en fruit te eten en genoeg water te drinken.

Waar moet je opletten bij het kopen van een maaltijdvervanger?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten maaltijdvervangers verkrijgbaar. Daarom zijn er een aantal punten waar je op moet letten bij het kopen van een maaltijdvervanger. Allereerst dien je goed de voedingswaarden en ingrediënten te checken. Er zijn verschillende maaltijdvervangers verkrijgbaar die een behoorlijke hoeveelheid suiker bevatten. Dit is het laatste wat je wil! Complexe koolhydraten zijn een betere optie. Daarnaast is het belangrijk dat elke shake voldoende vezels bevat.

Het eiwitpercentage is ook van belang. Voldoende eiwit in je maaltijdvervanger zal ervoor zorgen dat deze langer een verzadigd gevoel geeft. Ook dragen eiwitten bij tot de instandhouding van spiermassa en ondersteunen ze snel herstel van de spieren na training. Wanneer je veel sport tijdens het afvallen is dit natuurlijk ideaal.

En dan is er nog de smaak van de maaltijdvervanger. Dagelijks zal je deze 1 tot 2 keer gaan gebruiken en dit voor een langere periode. Het is dus belangrijk dat de smaak je niet tegen gaat staan. Daarom kan het handig zijn om eerst een kleinere verpakking te halen zodat je de smaak kunt testen. Vanille, chocolade en banaan zijn over het algemeen de meest populaire smaken.

Honger tijdens je dieet

Doordat je dagelijks 1 of 2 maaltijden gaat vervangen door een shake kan het voorkomen dat je gedurende de dag wat meer honger zal hebben. Gelukkig zijn er producten die hier bij kunnen helpen, zoals de Hunger Block. Hunger Block gebruik je een uur voor de maaltijd. Het absorbeert grote hoeveelheden water en vormt een natuurlijke substantie die de maag vult. Dit geeft een vol gevoel en maakt het volgen van je dieet weer een stukje makkelijker. Daarnaast zijn groente en fruit ook goed als lekker & gezond tussendoortje.

De meest gekozen maaltijdvervanger

De meest verkochte maaltijdvervanger in onze webshop is de Meal Replacement. Deze maaltijdvervanger onderscheidt zich van andere maaltijd vervangende shakes door gebruik te maken van natuurlijke havermeel. Daarnaast is er voor hoogwaardige eiwitbronnen gekozen als whey en melk eiwit. Elke shake bevat een uitgebreide samenstelling van vitaminen en mineralen.

De Meal Replacement is verkrijgbaar in 2 formaten. Je hebt de keuze uit een voordelige 960 grams verpakking. Deze bevat 16 doseringen en kost je slechts €14,90. Indien je liever eerst een kleinere verpakking hebt dan is dit ook mogelijk. De Meal Replacement Sachetsbevatten 7 handige losse sachets, ideaal voor als je vaak onderweg bent. De Meal Replacement Sachets haal je al in huis voor slechts €8,90.

Wil je breder oriënteren op producten die jou kunnen helpen tijdens het afvallen bekijk dan eens ons assortiment van afslankproducten. Heb je nog vragen dan staat onze klantenservice je graag te woord voor verder advies.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op