Artikel

Beste pre workout voor droogtrainen

bodylab24s pre workout

We willen allemaal het beste uit onze training halen en daarmee onze doelen halen. Voor de één is dat droogtrainen (misschien wel voor een wedstrijd), voor de ander is dat afslanken (in shape zijn voor de zomer). Deze doelen kun je op verschillende manieren behalen. Uiteraard hoort hard trainen daar bij. Om het harde trainen te ondersteunen kan je gebruik maken van een zogenaamde ‘pre workout’.

Wat is een pre workout precies? En hoe helpt het jou je doelen te bereiken?

We hebben allemaal weleens een dag waarbij we denken: waar haal ik de kracht voor deze training vandaan? Je eet goed, rust voldoende en je wilt je training zo effectief mogelijk doen. Dit kan een stukje motivatie zijn (geestelijk), maar ook zeker lichamelijk. Een pre workout supplement kan hiervoor de uitkomst bieden door je net dat beetje extra te geven om te knallen tijdens je training.
Een pre workout supplement zorgt er voor dat je lichaam klaar wordt gestoomd voor de training en positief bijdraagt aan de te leveren inspanning. Een pre workout kan bestaan uit o.a. cafeïne, taurine, creatine, beta-alanine, l-arginine AKG, l-citrulline, l-tyrosine en vitamine B3. Vitamine B3 draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid en ondersteunt het energieniveau. Creatine* helpt prestaties te verbeteren bij explosieve krachtinspanningen, alsook zorgt het voor meer kracht tijdens deze inspanningen.
Je kunt daardoor zwaarder en langer trainen en, op dat moment, het uiterste van je lichaam vragen. Of je kunt je training doen zoals je voor ogen had, terwijl je de energie zelf niet had. Daarnaast verbetert het ook je focus tijdens je training. Win, win dus!

Pre workout – tijdens een afslankdieet

Als je wilt afslanken staat vetverbranding hoog op de prioriteitenlijst en ga je in een kcaltekort. Spierverlies wil je daarbij niet. Spieren opbouwen of te behouden helpt juist bij het afslanken. Je wilt juist goed presteren tijdens je training. Omdat je, mogelijk, in een tekort zit heb je minder energie. Dit kan je goed compenseren door een pre workout te gebruiken, zodat je maximaal presteert en toch je calorietekort houdt.

Pre workout bij droogtrainen

Wil je spiermassa opbouwen en droger worden dan is een pre workout zeker handig. Door de samenstelling (afhankelijk van het merk) kun jij jou workout ondersteunen. Je kunt tenslotte meer kracht in je training stoppen en zwaarder trainen (wanneer 3 gram Creatine aanwezig). Je lichaam is in opperste staat van verbranding en door net dat beetje extra te geven tijdens je training word je ook sneller droger. Let daarbij wel op je voeding, zoals het innemen van vocht en zout.

Welke producten gebruik je hiervoor?

Uiteraard vind je in ons assortiment een mooi aantal pre workout producten.

We zetten er twee voor je op een rijtje:
Concentrated pre workout:
- Geconcentreerde formule
- Alleen hoogwaardige ingrediënten
- Geschikt voor mannen en vrouwen
- Zorgt voor meer kracht en stimuleert je spiergroei wanneer je explosieve krachtsinspanningen doet
- Draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid (vit B3)

*Het gunstige effect van Creatine wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 3 gram.

Bekijk de Concentrated Pre workout van ons eigen merk eens.

Let wel op met gebruik van pre workout producten. Als je al veel cafeïne houdende producten gebruikt, pas dan de dosering aan (neem minder) én neem het niet te laat op de avond. Dit kan je slaap beïnvloeden en rust is erg belangrijk tussen je trainingen door.

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op