Artikel

De belangrijke rol van whey eiwit in fitness

man met eiwitshake

Professionele bodybuilders op het podium van Mr. Olympia, de populairste fitnessmodellen op social media en de meest afgetrainde dames en heren in jouw plaatselijke sportschool hebben allemaal wat met elkaar gemeen. Naast het feit dat zij hard trainen en optimaal rusten, zorgen zij dat ze als onderdeel van hun voedingsschema dagelijks voldoende eiwitten binnenkrijgen. Vooral whey eiwit is populair, en dat is allesbehalve vreemd. In dit artikel gaan wij in op de voordelen van whey eiwit en hoe jij dit kunt gebruiken om je resultaten naar een hoger niveau te tillen.

Wat is whey eiwit?

Whey is een restproduct van melk wat overblijft tijdens de productie van kaas. Door het onttrekken van vocht uit deze whey, ontstaat een hoogwaardig eiwitpoeder wat in de shakebeker van veel krachtsporters terug te vinden is. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Whey is immers een hoogwaardige eiwitbron met biologische waarden waar weinig andere voedingssoorten tegenop kunnen.

Whey Protein (2000g)

Bodylab24
 • Deze prijs slechts voor een korte tijd Deze prijs slechts voor een korte tijd
 • Top Choice

Whey Protein (2000g)

Bodylab24
 • De #1 whey shake
 • Met isolaat & hydrolisaat
 • Maar liefst 81% eiwit
 • Bevat BCAA’s
 • Hoge biologische waarde
 • Heerlijke smaken
 • Perfect oplosbaar
 • Superscherpe prijs
 • Klantreview: 9,4
 • Tijdens de overgangsfase naar ons nieuwe ontwerp kan het wei-eiwit ook in het witte blikje worden geleverd

De voordelen van whey eiwit

Whey eiwit

is één van de snelst verteerbare eiwitten en kent enorm veel voordelen. Door de hoge biologische waarden werkt de whey eiwit erg efficiënt, daarnaast maakt het je een stuk makkelijker om je eiwitvoorraad aan te vullen. Als je aan bodybuilding doet, dan is deze efficiënte en snelle opname natuurlijk extra belangrijk. Hoe eerder je namelijk herstelt van je krachttraining, hoe sneller je resultaten ziet. Eiwitten ondersteunen namelijk snel herstel van de spieren na de training en bevordert spiergroei.

Ook als je wil afvallen kan whey eiwit uitkomst bieden. Niet alleen vermindert een shake met whey je honger, maar met voldoende eiwitten in je systeem dragen deze ook bij tot de instandhouding van de spiermassa. Ondersteun je spiermassa met eiwitten, ondanks dat je aan de lijn bent en vet probeert te verliezen. Dat klinkt goed, toch?

Bovendien is whey eiwit ook nog eens enorm praktisch. Voor spieropbouw heeft je lichaam een constante toevoer van eiwitten nodig. Aangezien je een shakebeker met whey eiwit overal mee naartoe kunt nemen, kun je zo je lichaam altijd van onmisbare eiwitten voorzien. Ook daarom is whey zo populair, met name direct na het sporten of bij het opstaan. Kipfilet of gekookte eieren zijn op die momenten vaak onhandig.

Hoeveel eiwit heb je nodig?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwitten voor niet-sporters is 0,8 gram per kilogram lichaamsgewicht. Het spreekt voor zich dat mensen die veel aan fitness doen, veel eiwitten nodig hebben.
Duursporters zoals wielrenners en hardlopers worden geadviseerd om dagelijks ongeveer 1,5 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht te eten. Is jouw training meer gericht op spieropbouw of op afvallen met behoud van spiermassa? Dan raden we je aan om dagelijks 2,2 tot 2,5 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht tot je te nemen. De richtlijnen in onderstaande tabel laten duidelijk zien hoeveel eiwitten jij moet eten voor optimaal resultaat.

Tot slot

Al met al is whey eiwit, dankzij de hoge biologische waarden en het feit dat het gewoon lekker simpel aan te maken is in een shake, een uitstekende aanvulling op het dieet van elke sporter. Of je doel nu te maken heeft met het kweken van spiermassa, je een bepaalde sport wilt ondersteunen of simpelweg vanwege een bepaald dieet waar gezondheid voorop staat, whey eiwit kan jou hierin ondersteunen.

Ons TOP Whey Protein producten!

Bekijk ons aanbod en gun je lichaam wat het verdient.

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op