Artikel

De beste eiwitshakes voor bodybuilding

man met eiwitshake

Om spiermassa te kweken heb je eiwitten nodig. Dat is geen geheim. Eiwitshakes zijn voor bodybuilders een ideale uitkomst om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen. In dit artikel gaan wij in op hoeveel eiwitten je nodig hebt en leggen we uit welke Eiwitshakes je het beste kunt drinken om spieren te bouwen. Ook geven we je een aantal handige tips, zodat jij eiwitshakes optimaal kunt gaan gebruiken als hulpmiddel op weg naar je fitnessdoel.

Hoeveel eiwit heb je nodig?

Voor het bouwen van spiermassa heeft je lichaam dagelijks ongeveer 2,2 tot 2,5 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht nodig. Dit betekent dat als je 80 kilo weegt, je ongeveer 176 tot 200 gram eiwit per dag moet eten. Verdeel je eiwitten over de dag, zodat je een constante toevoer hebt. Als je 80 kilo weegt, dan eet je ongeveer 6 maaltijden met elk 30 tot 35 gram eiwitten. Aangezien het lastig kan zijn om deze hoeveelheid uit “gewone” voeding te halen, is het ideaal om hier en daar je eiwitteller een boost te geven met een shake. Eén schepje staat gelijk aan ongeveer 20 tot 25 gram eiwitten, waardoor je eenvoudig aan de nodige hoeveelheid kunt voldoen. Elk soort eiwit is echter anders en je vraagt je wellicht af welke eiwitshake je het best kunt drinken voor spiergroei. Hieronder helpen wij je verder op weg.

Soorten eiwit

Wanneer het gaat om eiwitshakes, wordt meestal gekozen voor whey eiwit. Dit is hartstikke logisch, want whey zorgt voor een positieve bijdrage aan de opbouw van spiermassa. Whey kent drie varianten: concentraat, isolaat en hydrolisaat, waarvan wij hieronder de voordelen beschrijven. Daarna gaan we in op een vierde eiwitpoeder met een heel specifiek voordeel, namelijk caseïne.

Whey concentraat

Whey concentraat staat bovenaan het boodschappenlijstje van bijna iedere fitnessfanaat, en dat is niet zonder reden. Naast de vele gezondheidsvoordelen die whey concentraat meebrengt, dient het voor bodybuilders en andere krachtsporters als een uitstekende en complete bron van eiwitten. Eiwitten zijn belangrijk voor spierherstel en bieden ondersteuning van de spieropbouw na de training. Whey concentraat is voordelig, efficiënt en altijd te gebruiken.

Whey isolaat

Daarna is Whey isolaat het meest verkochte type whey eiwit. Dit poeder is duurder maar kent verschillende voordelen ten opzichte van whey concentraat. Zo bevat het in verhouding meer eiwitten en dus minder koolhydraten en vetten, wat het bij uitstek geschikt maakt voor bodybuilders die willen droogtrainen. Een ander voordeel is dat het pijlsnel door je lichaam wordt opgenomen, waardoor het een ideale eiwitbron is voor na je training. Een handige tip: Voeg wat snelle koolhydraten toe aan je post-workout shake. Op deze manier krijg je ook nog energie binnen na het trainen, welke je verbruikt heb tijdens je training.

Whey hydrolisaa

Whey hydrolisaat bevat kortere eiwitketens dan zijn hierboven genoemde voorgangers en daardoor is de opnamesnelheid van hydrolisaat het allerhoogst. Bovendien bevat deze variant per 100 gram nóg meer eiwitten dan whey isolaat. Je betaalt voor dit hoogwaardige eiwitpoeder meer dan voor de andere soorten whey, maar de hoge hoeveelheid eiwitten en snelle afgifte maken het tot een eiwitpoeder wat bij uitstek geschikt is voor tijdens het cutten en voor direct na de training.

Caseïne

Caseïne is geen whey eiwit, maar is desondanks een uitstekende shake voor het bodybuilden. Caseïne kent, in tegenstelling tot het snel opneembare whey eiwit, een langzame afgifte van eiwitten. Hierdoor is caseïnepoeder perfect vlak voor het slapengaan of andere momenten waarop je lange tijd niet kunt eten. Wij raden je aan een shake met 40 gram Casein micellar van Bodylab te drinken voor het slapengaan, zodat je lichaam de hele nacht van de broodnodige eiwitten wordt voorzien.

Tot slot

Al met al hebben verschillende eiwitshakes voor bodybuilden verschillende voordelen. Whey concentraat is voordelig en efficiënt, terwijl whey isolaat en hydrolisaat minder koolhydraten en vetten bevatten en hierdoor erg nuttig zijn voor tijdens het droogtrainen. Vanwege de snelle opnametijd kunnen deze laatstgenoemde shakes extra goed van pas komen na een intensieve training, waar caseïne voordelen kent die vooral goed van pas komen vlak voor het slapengaan. Een uitstekende optie, om de voordelen van alle whey varianten te combineren, is een mix die alle soorten bevat, zoals Whey protein van Bodylab. Zo hoef je niet te kiezen en geef jij je spieren wat ze nodig hebben.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op