Artikel

Bodylab24 Omega-3 1000mg triglyceride capsules - Nieuw

Bodylab24 Omega 3 Triglyceride

Elke dagelijkse dosis van onze omega-3 triglyceride capsules bevat 360mg EPA en 240mg DHA - in totaal bevatten ze 1000mg omega-3-vetzuren.

Waarom Omega-3?

Omega-3-vetzuren zijn niet alleen belangrijk voor sporters, maar voor alle mensen en behoren tot de essentiële voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om te leven. Zowel de EFSA (de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid) als de DGE (Duitse voedingsmaatschappij) vermelden 250mg EPA en/of DHA als de aanbevolen dagelijkse dosis. Deze kunnen worden gedekt door een normale voeding (bijvoorbeeld door het eten van vette vis (zalm, makreel of sardine...), eieren, avocado of verschillende oliën, zaden en noten) of, eenvoudiger, door het nemen van een voedingssupplement. Niet voor niets behoren omega-3-supplementen tot de meest verkochte producten in talrijke internetwinkels, stationaire handel en apotheken, want in veel gevallen gaan we vandaag de dag zeer caloriebewust te werk en dus meestal ook zeer vetarm.

De meervoudig onverzadigde omega-3-vetten zitten in zowel plantaardige als dierlijke producten (vooral in vette vis), maar zijn in verschillende vormen aanwezig. Terwijl plantaardig voedsel vaak ALA (alfa-linoleenzuur) bevat, dat het lichaam nog moet omzetten in de EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) vetzuurcomponenten die het nodig heeft, zijn deze al direct beschikbaar in veel dierlijke producten.

Het lichaam gebruikt omega-3-vetzuren voor talrijke stofwisselingsprocessen, en DHA en EPA dragen onder andere bij aan het behoud van de normale hartfunctie en in het bijzonder DHA voor het behoud van een normaal gezichtsvermogen en een normale hersenfunctie.

Waarom Omega-3 1000mg triglyceride capsules van Bodylab24?

Bij zware lichamelijke belasting, bijvoorbeeld door intensieve en harde trainingseenheden om de kracht en/of het uithoudingsvermogen te verhogen, kan tijdens zware lichamelijke of geestelijke inspanningen in het dagelijkse leven de behoefte worden vergroot en kan een extra toevoer van omega-3-vetzuren een nuttig effect hebben. Zelfs bij een zeer vetarm dieet is het essentieel om voor voldoende toevoer te zorgen.
Elke Omega-3 1000mg TG capsule bevat 1000mg omega-3-vetzuren (triglyceride), gemaakt van visolie. Hiervan is 360mg ecosapentaeenzuur en 240mg docosahexaeenzuur. Er zijn geen kunstmatige conserveringsmiddelen, kleur- of smaakstoffen toegevoegd, maar elke capsule bevat 10mg vitamine E.

Omega-3 (120 caps)

Bodylab24

Omega-3 (120 caps)

Bodylab24
  • Nieuwe verpakking, dezelfde kwaliteit
  • Omega-3 vetzuren op basis van visolie
  • De dagelijkse dosis omvat 2 capsules
  • Bevat 360mg EPA en 240mg DHA per dagelijkse dosis
  • Met vitamine E
€ 16,99

Waarom omega-3-vetzuren als triglyceriden?

Meestal zijn vetten in ons voedsel aanwezig in hun natuurlijke vorm als triglyceriden (afgekort al TG). Ze bestaan uit drie vetzuurmoleculen die verbonden zijn met een glycerolmolecuul. Op deze manier worden ze in het lichaam opgeslagen en kunnen ze ook door het lichaam zelf worden geproduceerd, voornamelijk in de lever, uit de afzonderlijke delen. Als het lichaam ze wil gebruiken, bijvoorbeeld om energie te produceren, splitst het de moleculen op in hun afzonderlijke delen. Deze kunnen dan specifiek worden gebruikt. Triglyceriden worden gekenmerkt door een zeer hoge biologische beschikbaarheid, het lichaam kan ze bijzonder goed absorberen en gebruiken.

Verschil tussen triglyceriden en ethylester.

Omega-3 is aanwezig in voedingssupplementen als triglyceriden of ethylesters. Zoals hierboven vermeld, zijn triglyceriden de natuurlijke vorm van voedingsvetten. Ethylester daarentegen is een variant die kunstmatig in het laboratorium wordt geproduceerd. De vetten (in triglyceridevorm) worden gesplitst en het individuele vetzuur wordt aan een ethanolmolecuul gebonden. De fabrikanten gebruiken dit proces om eventuele onzuiverheden te verwijderen, wat helaas leidt tot een aanzienlijk slechtere biobeschikbaarheid.

Bij hoogwaardige voedingssupplementen die omega-3 triglyceriden bevatten, werd de omega-3 na het zuiveringsproces in zijn oorspronkelijke triglyceridevorm als ethylester hersteld. De ethanol wordt afgesplitst van het vetzuur, verwijderd en in een volgende stap wordt weer glycerine toegevoegd, waardoor weer omega-3 triglyeride wordt geproduceerd. Door het verwijderen van de onzuiverheden is de omega-3, die als triglyceride wordt aangeboden, meestal rijker aan EPA en DHA dan het basisproduct zelf (bijv. zalm of makreel). Het tweefasenproces maakt de productie echter veel duurder, zodat veel producenten de tweede stap in de productieketen weglaten en omega-3 als ethylester aanbieden. Dit betekent echter ook dat het lichaam veel minder goed in staat is om de omega-3-vetzuren die het opneemt te benutten. Het moet zelf de ethanol-vetzuurverbinding afbreken, glycerol toevoegen aan een triglycerideverbinding en pas dan kan hij de vetzuren gebruiken voor verschillende stofwisselingsprocessen, voor de productie of opslag van energie.

Waarom vitamine E toevoegen?

Vitamine E is één van de antioxidanten en is betrokken bij de bescherming van het lichaamsweefsel en de meervoudig onverzadigde vetzuren die het bevat. Het wordt toegevoegd om de vetzuurverbindingen te beschermen tegen oxidatie, omdat ze bijzonder gevoelig zijn voor chemische afbraak van de moleculen door oxidatie.

Conclusie

Over het algemeen moeten bij de keuze van een supplement de kwaliteit, goede biobeschikbaarheid en zuiverheid van een product tot de belangrijkste selectiecriteria behoren. Onze nieuwe Omega-3 triglyceride capsules leveren hoogwaardige EPA en DHA in triglyceridevorm en bieden zo een zeer goede aanvulling op de dagelijkse voeding. De capsules zijn gemakkelijk in te slikken en zijn verkrijgbaar als gelcapsule in een pot met 120 stuks.

Omega-3 1000mg triglyceriden (120 capsules) mogen alleen worden gebruikt als aanvulling op een gezond en evenwichtig dieet.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op