Artikel

Hoe kan je whey gebruiken in recepten? Door Eva-Louise

Eva Louise

Zoals de meeste weten zijn eiwitten belangrijke bouwstenen van je lichaam. Het is daarom van belang om er voldoende van binnen te krijgen, zeker als je een fanatiek sporter bent. Een training zorgt eigenlijk dat je spieren kapot gaan, maar door het binnenkrijgen van voldoende eiwitten zullen de spieren herstellen en ook groeien. Een tekort zal leiden tot spierafbraak en dat wil je natuurlijk niet hebben.

Whey eiwitten zijn een makkelijke manier om extra eiwitten toe te voegen aan je voeding. Gelukkig weten de meeste sporters dat wel, want tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een pot eiwitpoeder in de kast staan. Ikzelf ben alleen niet zo van de eiwitshakes en voeg het daarom liever toe aan recepten.

Maar hoe doe je dat?

Tips

In principe kan je het toevoegen aan heel veel zoete gerechten zoals je ontbijt of tussendoortjes. Hierdoor hoef je geen zoetstof meer toe te voegen. Voor ieder wat wils, want de keuze is reuze; de ene na de andere lekkere smaak vliegt je om de oren! Weet je niet welke smaak je lekker vind, dan raad ik je aan om een keer de Whey Pro Sample Pack te bestellen waarin verschillende smaakjes zitten. Op die manier kan je ze allemaal eens proeven. Mijn favoriet is Vanille. Vanille is vrij neutraal en daardoor makkelijk toe te voegen aan recepten. Ook kan je het combineren met andere smaakmakers, zoals kaneel, koek- en speculaaskruiden en cacao.

3 makkelijke whey recepten

Proats

Oftewel protein-oats; mijn favoriet! Er gaan bijna geen dag voorbij dat ik niet begin met een lekkere bak havermout. Havermout geeft je natuurlijk sowieso al een lang verzadigd gevoel, maar door het toevoegen van een scoop whey verzadigd het nog meer. Een heerlijk begin van de dag! Probeer ook eens Oven Baked Zoats…. Het recept vind je hier!

Pannenkoeken/wafels

Heb je al een favoriet wafel- of pannenkoeken-recept? Ook hier kan je whey aan toevoegen om het eiwitrijk te maken. Vind je het er droog uitzien? Dan voeg je er gewoon nog wat extra melk of water aan toe. Het recept voor deze chocolade-pannenkoeken banaan en pindakaas zijn te vinden op de receptenpagina.

Hüttenkäse

Dit is natuurlijk al een hele goede optie om eiwitten binnen te krijgen, maar je kan het een lekker smaakje geven door er een scoop whey met een klein scheutje water doorheen te mixen. Top het met je favoriete fruit et voilá, een heerlijk tussendoortje!

Kwarktaart

Taart, wie lust dat nou niet?! Als tussendoortje, ontbijt, postworkout of avondsnack… Een kwarktaart is voor elk moment! Het recept voor deze kwarktaart gemaakt met Cherry Yoghurt Whey staat hier! Ik beloof je dat die smaak echt een aanrader is!

Dit zijn maar een klein aantal voorbeelden waarin je whey in kan gebruiken, maar het is eigenlijk heel veelzijdig. Voeg het bijvoorbeeld ook eens toe aan je favoriete bananenbrood of een mugcake! Als sporter kan je die extra eiwitjes altijd goed gebruiken.

Ik vind het leuk als jullie laten weten wat jullie van de recepten vinden! Op Instagram ben ik te volgen onder @eefshealth. Tag me in je foto’s als je eens iets hebt gemaakt!

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op