Artikel

Jouw ultieme BCAA-moment

vrouw met bcaa's

Op welke moment kun je BCAA innemen? Het antwoord is even simpel als verwarrend: tussen de maaltijden in, voor je training, tijdens je training en na je training. Eigenlijk lijkt elk moment in deze omschrijving een geschikt moment voor BCAA. Maar zo zit het niet! Hoe wel? Dat zetten we graag voor je uiteen.

Maximaal profijt

BCAABCAABCAA bevatten drie essentiële aminozuren; leucine, isoleucine en valine, die niet door je lichaam worden aangemaakt. Deze drie goedjes in één product leveren sporters een rits aan voordelen op. Maar hoe profiteer je nu optimaal van al deze voordelen? Dat kan alleen wanneer je BCAA op de juiste tijdstippen inneemt, zodat je tijdens de training maximaal profijt hebt van de werking van BCAA.

Doelen stellen

Voordat je weet wanneer jij BCAA moet innemen, zul je eerst moeten nagaan wat het doel van jouw work-outs is. Doe je bijvoorbeeld aan duursporten? Dan is het innemen van BCAA gewenst voordat je training begint en halverwege je training. Kies je echter voor muscles, dan kun je BCAA het beste vlak voor en vlak na je training innemen.

BCAA voor beginners

Ben je een fitnessgroentje? Dan heeft BCAA een ander effect op je lichaam dan op volleerde bodybuilders. Door de aanmaak van 5-HTP maakt het lichaam serotine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je energiek voelt en dus langer door kunt gaan. Voor het beste effect gebruiken beginnelingen BCAA in ieder geval voordat hun training start.

BCAA voor de fitnessvirtuoos

Mensen die al geruime tijd in de gym vertoeven met het doel om zo veel mogelijk spiermassa op te bouwen, hebben een heel andere BCAA-behoefte. Fanatieke sporters hebben vaak meer aminozuren nodig dan zij uit voeding kunnen halen. Daarom is het aanvullen van die essentiële aminozuren voor de fitnessvirtuoos belangrijk.
In het hieronder opgestelde schema kun jij vinden wanneer je BCAA tot je moet nemen:

Op trainingsdagen, waarbij je uitsluitend spieren traint:

1 capsule ongeveer 15 minuten voor de Training
1 capsule tijdens de Training
1 capsule na de Training

Op trainingsdagen mét cardio:

2 capsules ongeveer 15 minuten voor de Training
2 capsules tijdens de Training

Op rustdagen en tijdens cuttings:

1 capsule voor het ontbijt

Een goed begin…

Een goed begin is het spreekwoordelijke halve werk. Zorg dat je altijd BCAA’s in je sporttas hebt, zodat je ze niet vergeet.
Wanneer je je een dag te buiten bent gegaan aan taart, chips of andere lekkernijen, maar de eiwitten links hebt laten liggen, kun je een extra BCAA voor je training nemen. Doe BCAA-poeder met een beetje water in je bidon, zodat je je spieren ook tijdens de training direct kunt voorzien van de essentiële aminozuren. En vergeet ook op rustdagen niet om je BCAA in te nemen, om je eiwithuishouding goed te onderhouden. Zo zit je lichaam dan nooit om eiwitten verlegen.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op