Artikel

Vegetarische whey

man met eiwitshake

Een vegan levensstijl is upcoming. Het is ‘hip’ te noemen. Waar vegans vroeger ‘grijze wollen sokken types’ waren, zijn nu de meest hippe en invloedrijke mensen vegan. Maar, ‘wat is een vegan levensstijl?’. Laten we hier kort op in gaan. Een vegan levensstijl is een manier van leven waarbij je geen dieren eet én gebruikt. Denk hier bij aan producten die afkomstig zijn van een dier (vlees/vis/zuivel), getest zijn op een dier (make-up/verzorgingsproducten) of waarbij een dier gebruikt is (honing/enummers/circus/dierentuin). Als veganist eet je plantaardig.

Nu hoor ik je denken: hoe kom ik dan aan mijn eiwitten voor het sporten? Ik gebruik altijd whey eiwitten, hier zit dierlijk eiwit in. No worries, wij hebben hier de beste oplossing voor! Lees snel verder…

Wat is whey en wat doet het voor je lichaam?

Whey is een eiwitbron die overblijft na de productie van kaas. De puurste vorm, whey eiwit isolaat, bestaat voor 90% uit eiwit. Een hoogwaardig product maar relatief duur. Whey eiwit hydrolisaat is een speciaal bewerkte vorm, met een hoog eiwitgehalte, maar nog steeds prijzig. De meest bekende en gebruikte variant is whey eiwit concentraat, met 80% eiwit en een laag gehalte aan koolhydraten en vet. Je spieren krijgen hiermee de bouwstoffen die ze nodig hebben, vooral na een zware training. Daarnaast geeft whey je een lang ‘vol’ gevoel, meer verzadiging en dus een verminderde koolhydraatbehoefte.

Omdat je binnen een vegan levensstijl geen dierlijke producten eet is er vegan whey. Dit product is snel opneembaar door je lichaam en heeft dezelfde voordelen als de andere whey varianten. Een mooi pluspunt als je overweegt om over te stappen naar vegan whey. Vergeet niet dat je met een vegan levensstijl uit de plantaardige eiwitten minder aminozuren haalt en je dit dus moet aanvullen met eiwitrijke voeding. Je lichaam is in staat losse aminozuren gedurende de dag op te nemen, dus vul je voeding aan met peulvruchten, granen, cashewnoten en bijvoorbeeld tempeh.

Hoe gebruik je vegan whey en welke voordelen heeft het gebruik binnen je vegan levensstijl?

Je kunt vegan whey in een eiwitshake of proteineshake gebruiken, maar ook als poeder door je soja kwark. Met een lekker smaakje krijgt je shake of kwark gelijk een extraatje. Neem je je eiwitshake of sojakwark met vegan whey na een goede nachtrust van 8 uur, dan zal je lichaam deze eiwitten snel opnemen. Het wordt daarnaast ook makkelijk verteert door het lichaam. Zo kun jij je lichaam die extra eiwitten geven die het nodig heeft binnen een fitte en gezonde levensstijl waarbij je je doelen nastreeft.

Reguliere whey of vegan whey?

Of je nu vegan whey of reguliere whey neemt, elke serving is even goed opneembaar en bevat de essentiële aminozuren die je lichaam nodig heeft. Let wel op de verminderde hoeveelheid aminozuren in plantaardige eiwitten!

Welk product raden wij je aan?

Soja Protein isolaat: 90% eiwit, 100% plantaardig, GMO-vrij en superscherp geprijsd. Lekker
in een vegan shake.
Vegan Protein: minstens 70% eiwit uit 4 plantaardige eiwitbronnen, 100% plantaardig, GMO-vrij en gezoet met plantaardige Stevia.

Ga jij ze eens proberen? Laat een review achter op onze website. Vinden we fijn!

Ben je benieuwd naar een vegan levensstijl?
Check www.veganisme.org

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op