Artikel

Eiwitshakes voor vrouwen

vrouw met protein shaker

Dat de vrouwen het krachthonk in de gym gevonden hebben, is een ding wat zeker is. Tegenwoordig zien we veel meer vrouwen met gewichten en apparaten trainen dan pakweg drie jaar geleden. Een goede zaak, want krachttraining is goed voor je en helpt met het bouwen aan een mooi lichaam, helemaal als je het combineert met veel slaap en voldoende eiwitten. Vragen die wij dan ook vaak gesteld krijgen, gaan over vrouwen en eiwitshakes. Want kunnen vrouwen ook eiwitshakes drinken? Is dat wel goed voor vrouwen? En bestaan er eiwitshakes die speciaal voor vrouwen op de markt gebracht zijn? Wij praten je bij in dit handige artikel.

Wat zijn whey eiwitten?

We beginnen bij de basis. Wat zijn whey eiwitten nou eigenlijk precies? Kort samengevat is whey eiwit afkomstig van zuivel. Vaak wordt voor de productie van whey eiwitpoeder gebruik gemaakt van het afvalproduct van kaas. Dat klinkt misschien een beetje vies, maar dat betekent eigenlijk alleen maar dat het tientallen jaren geleden werd weggegooid. Zonde, want tegenwoordig kunnen we er gezonde shakes van maken, wat vooral krachtsporters gebruiken als een bron van eiwitten.

Eiwitten (whey) dragen bij aan de groei van de spiermassa na een intense training. Als je een whey eiwitshake drinkt na je training, zullen je spieren meer groeien en wordt de spieropbouw ondersteunt (eiwit). Op korte termijn zie je daar hoogstwaarschijnlijk nog geen verschil tussen, maar op lange termijn is dit zeker aan te tonen. Daarnaast dragen eiwitten bij aan de instandhouding van sterke botten.

De voordelen die toebehoren aan eiwitten, zijn niet specifiek gericht op vrouw of man. Het gaat over de voordelen die eiwitten over het algemeen voor het lichaam hebben. Train je als vrouw veel en neem je daarna een eiwitshake? Dan dragen deze eiwitten eveneens bij aan jou spieropbouw en aan herstel van de spieren na de training. Een onderscheid in eiwitpoeder is niet nodig.

Hoeveel eiwitten heeft een vrouw per dag nodig?

De hoeveelheid eiwitten die je per dag nodig hebt, ligt erg aan de mate waarop je sport. Een vrouw die regelmatig sport zal gemiddeld 70 gram proteïne per dag binnen moeten krijgen. Doe je veel aan krachttraining? Dan kan dat soms wel tot 160 gram whey eiwitten per dag oplopen.

In één scoop whey eiwitpoeder zit gemiddeld 20 gram eiwit. Het is dan ook niet voldoende om al je eiwitten uit whey eiwitshakes te halen. Je kunt whey eiwitshakes dan ook het beste zien als aanvulling op een gezond voedingspatroon om je eiwitbehoefte te halen.

Afvallen met whey eiwitten

Ook vrouwen die als doel hebben om af te vallen, grijpen vaak naar de whey eiwitshakes. Dit komt doordat een eiwitshake relatief weinig calorieën bevat in vergelijking met een normale maaltijd, terwijl je er wel vrij snel vol van zit. Het wordt vaak gebruik als een gezonde snack. Maar let op: je valt af wanneer je minder calorieën binnen krijgt dan je verbrandt. Een eiwitshake is geen wondermiddeltje waardoor de kilo’s eraf vliegen. Het moet gezien worden als een toevoeging op een gezonde levensstijl. Vervang vooral geen complete maaltijd voor een eiwitshake, omdat je met een shake minder vitaminen, mineralen en vezels binnen krijgt ten opzichte van een echte maaltijd.

De best verkochte whey eiwitshakes

Je koopt de beste whey eiwitshakes – voor mannen én vrouwen - natuurlijk bij Bodylab. Hieronder een selectie van onze best verkochte eiwitpoeders:

Whey Protein 2.0 kgWhey Protein 2.0 kgWhey Protein 2.0 kg
Whey Protein Isolate 2.0 kgWhey Protein Isolate 2.0 kgWhey Protein Isolate 2.0 kg
Protein-6 2.0 kgProtein-6 2.0 kgProtein-6 2.0 kg

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op