Artikel

Magnesium Bisglycinaat Capsules - nu nieuw bij Bodylab

Magnesium Bisglycinate capsules

Het essentiële mineraal 'magnesium' als bisglycinaat, een ideale combinatie van magnesium en glycine, met de beste biobeschikbaarheid en een klassieke aanvulling voor intensieve trainingsfasen.

Waarom magnesium?

Magnesium behoort tot de essentiële mineralen, is daarom van groot belang voor het lichaam en is nodig voor tal van functies in het lichaam.
Dit zijn bijvoorbeeld normale spiercontractie/spierwerk, signaaloverdracht tussen zenuw- en spiercellen, normale hartactiviteit, normale botvorming en, voor sporters, een van de belangrijkste functies naast spierwerk, deelname aan het energiemetabolisme (vet-, koolhydraat- en eiwitmetabolisme).

Een tekort aan magnesium kan dus leiden tot spierkrampen en snelle vermoeidheid tijdens de training en in het dagelijks leven.

Wat is de aanbevolen dagelijkse behoefte aan magnesium?

De Duitse Vereniging voor Voeding (DGE) en ook de European Food Safety Authority (EFSA) hebben richtwaarden voor de inname en magnesiumvereisten gepubliceerd. Zij maken onderscheid tussen mannen (350-400mg per dag) en vrouwen (300-390mg), waarbij ook leeftijd en persoonlijke levenssituatie een rol spelen. Voor vrouwen is de behoefte vaak groter tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding, en een stressvol dagelijks leven of zware fysieke belasting kan ook van invloed zijn op de dagelijkse behoefte.

Magnesium voor sporters

Net als bij veel andere voedingsstoffen neemt de behoefte aan magnesium toe tijdens intensieve trainingsfasen en bij zware lichamelijke inspanning. Om in de toegenomen behoefte te voorzien, moet ervoor worden gezorgd dat er voldoende voedingsstoffen uit de voeding worden opgenomen. Tot de levensmiddelen die magnesium bevatten behoren vooral peulvruchten zoals bonen en erwten, granen (volkorenproducten) en noten. Zuivelproducten of vlees leveren ook magnesium, maar slechts in kleine hoeveelheden. Drankjes zijn onder andere leidingwater en mineraalwater.
De extra behoeften in fysiek zeer actieve fasen kunnen, naast de normale voeding, ook worden gedekt door voedingssupplementen ter ondersteuning van de normale functie van de spieren en de stofwisseling.

De nieuwe en verbeterde Magnesium Bisglycinate Capsules (magnesium en glycin = magnesium bisglycinaat)

Onze nieuwe capsules bestaan uit magnesium (zout) gekoppeld aan twee glycinemoleculen. Dit staat bekend als magnesium bisglycinaat. Glycine behoort tot de aminozuren en is door zijn kleine molecuulgrootte ideaal voor koppeling. Door een mineraal te combineren met een in het lichaam voorkomend aminozuur worden optimale voorwaarden voor opname en gebruik gecreëerd.

Als bisglycinaat concurreert magnesium niet met andere mineralen in het transport naar de cellen en omzeilt het hun klassieke absorptieproces. De enzymen en additieven die meestal nodig zijn, kunnen worden gebruikt voor de absorptie van andere mineralen.

Een goede en probleemloze absorptie leidt tot een snel gebruik door het lichaam, dus het heeft vooral voordelen bij intensieve sporten of andere zware fysieke belasting. Daarom is magnesiumbisglycinaat een van de meest hoogwaardige vormen van magnesium in voedingssupplementen.

Magnesium Bisglycinate (120 capsules)

Bodylab24
 • Deze prijs slechts voor een korte tijd Deze prijs slechts voor een korte tijd

Magnesium Bisglycinate (120 capsules)

Bodylab24
 • 300mg magnesium per dagelijkse dosis van 2 capsule per dag
 • Magnesium helpt vermoeidheid te verminderen
 • Magnesium is betrokken bij de normale energiestofwisseling en normale spierfunctie
 • Gemakkelijk in te slikken softgelcapsules
€ 12,99

Waarom een extra inname via een voedingssupplement?

Sporters die intensief trainen hebben meestal een grotere behoefte aan vitamines en mineralen dan mensen die weinig of slechts af en toe trainen. Deze extra behoefte kan worden gecompenseerd door een grotere hoeveelheid voedsel, wat niet altijd gemakkelijk is in het dagelijks leven en afhankelijk van het werk. Zelfs in de definitie- en dieetfase en een daarmee samenhangend caloriearm dieet is voldoende aanvoer via de voeding moeilijk.

Hier kunnen goed bruikbare supplementen zoals de Bodylab Magnesium Bisglycinate Capsules bijdragen aan de algemene voorraad om de prestaties van het lichaam optimaal te ondersteunen.

Verdere magnesiumsupplementen bij Bodylab

Calcium Magnesium Complex (120 Tabletten)

Bodylab24
 • Deze prijs slechts voor een korte tijd Deze prijs slechts voor een korte tijd
 • You save -23%

Calcium Magnesium Complex (120 Tabletten)

Bodylab24
 • 400mg calcium en 200mg magnesium per dagelijkse dosis
 • Calcium en magnesium dragen bij tot een normale spierfunctie
 • 2 tabletten per dag
 • Een verpakking bevat 60 dagelijkse doseringen
€ 12,99 € 9,99
Magnesiumsupplementen in onze winkel

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op