Artikel

Makkelijk eiwitten binnenkrijgen doe je zo!

porridge met frambozen

Veel Nederlanders krijgen over het algemeen te weinig eiwitten binnen. Even kort door de bocht bestaat onze voeding voornamelijk uit boterhammen overdag en ’s avonds stamppot. Vooral veel koolhydraten dus. Natuurlijk niets mis mee, maar eiwitten zijn ook belangrijk. Dat geldt niet alleen voor sporters, maar ook voor de niet-sporters. De sporter daarentegen heeft de eiwitten ook nog voor andere redenen nodig namelijk:

Waarom heb jij eiwitten nodig?

- Voor meer spieropbouw
- Ze helpen bij het herstellen van spiermassa
- Als sporter heb je over het algemeen meer spiermassa dan een niet sporter, om deze massa te onderhouden heb je voldoende eiwitten nodig

Voor een niet-sporter is het redelijk simpel om aan voldoende eiwitten te komen, maar voor sporters kan dit soms nog wel eens lastig zijn, zeker voor diegene die aan het afvallen zijn en daardoor minder calorieën binnen krijgen dan normaal. Toch is er een handige tip zodat je snel en makkelijk voldoende eiwitten binnen krijgt.

We kennen allemaal de whey eiwitshake wel. De meeste mensen lengen deze eiwitpoeder aan met water of melk en drinken hem vervolgens op. Je kunt er echter ook voor kiezen om het eiwitpoeder extra toe te voegen aan een bestaand recept. Op deze manier krijg je op een snelle en makkelijke manier toch weer extra eiwitten binnen. Hieronder geven wij je drie voorbeelden:

Whey mugcake

Een mugcake bestaat uit verschillende ingrediënten, welke je in een mok doet en even in de magnetron zet. Om er nu een eiwit mugcake van te maken kun je hier een scoop whey eiwitpoeder aan toevoegen. Voor een whey mugcake heb je het volgende nodig:

- 1 banaan;
- 3 el havermout;
- 1 ei;
- 1 scoop whey eiwitpoeder

Doe alle ingrediënten in een blender en schenk het beslag in de mok. De mugcake gaat zo'n 1,5 tot 2 minuten in de magnetron op 850 watt.

Whey Muffin

Muffins altijd lekker toch? En ze hoeven heus niet altijd ongezond te zijn. Tegenwoordig vind je ontzettend veel varianten van gezonde muffins. Zo vind je tussen onze recepten de Banana Rasberry muffin. Hier hebben wij de whey al aan toegevoegd en dit zijn daarom echte whey muffins.

Cake Wave

Je kunt zoals het recept hier boven laat zien je eigen mugcake maken, maar wij hebben ook ons eigen product: de Cake Wave. Deze whey cake is heel simpel te maken. Je mengt een scoop Cake wave met 75ml water. Het beslag doe je in een mok en deze gaat vervolgens de magnetron in. Simpel toch? Lekker als ontbijtje, maar je kunt er natuurlijk ook een dessert van maken. We hebben de Cake Wave is verschillende lekkere smaken.

Behalve bovenstaande recepten kun je nog veel meer eiwitrijke recepten maken door een scoop whey toe te voegen. Denk aan een smoothie, pannekoeken of bananenbrood. Zo zie je, genoeg eiwitten binnen krijgen is nog helemaal niet zo moeilijk.

Succes!

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op