Artikel

Weight gainer vs. Whey Protein

eiwtshake vs. weight gainer

Ben je al een tijd in de sportschool bezig, maar blijft het resultaat uit? En train je zo hard als je kan, maar word je maar niet zwaarder? Dan is een weight gainer misschien wel iets voor jou. Weight gainers zijn calorierijke shakes die het sporters die moeilijk aankomen in gewicht net even iets gemakkelijker maken. Maar hoe verschilt een weight gainer van een gewone whey eiwitshake? Wij zochten het voor je uit.

Het verschil tussen gewone whey en weight gainer whey

Zowel whey eiwitten als weight gainer eiwitten koop je in poedervorm. Je mengt een scoop (meestal 28 gram) met een gewenste hoeveelheid water of melk. Toch is er een belangrijk verschil tussen de twee:

Het doel van een gewone whey eiwitshake is inmiddels waarschijnlijk wel duidelijk: door het nuttigen van een eiwitshake krijg je op een gemakkelijke manier eiwitten die je nodig hebt. De eiwitten dragen bij aan de groei van spiermassa. Daarnaast ondersteunen de eiwitten ook de herstel van de spieren na een pittige training.

Blijft die progressie echter uit, of zie je die progressie niet terug op de weegschaal, dan bestaat er een shake die een combinatie van extra complexe en enkelvoudige koolhydraten en eiwitten bevat. Dit noemen we een weight gainer. Een weight gainer is ideaal als je wel wat hulp kunt gebruiken bij het aankomen in spiermassa (eiwit) en gewicht.

Wat zit er in een weight gainer?

De meeste weight gainers bevatten een combinatie van de volgende voedingsstoffen:

- Koolhydraten (70 tot 80%)
- Eiwitten (20 tot 30%)
- Aminozuren als BCAA’s

Het doel van een weight gainer is simpel: jou helpen om gemakkelijker aan je dagelijkse caloriebehoefte te laten komen. Er zijn zelfs weight gainers op de markt die meer dan 1000 kcal per shake bevatten. Dat is nog eens gemakkelijk calorieën binnen krijgen!

Wanneer neem je het beste een weight gainer shake?

Er zijn verschillende tijdstippen waarop je een weight gainer kunt nemen. Zo kan je een weight gainer shake als tussendoortje drinken om tussen de normale maaltijden door gemakkelijk aan wat extra calorieën te komen. Neem je een shake voor je training, dan zorg je ervoor dat je lichaam voldoende voedingsstoffen tot zich neemt. Neem je liever een shake na je training? Dat is ook geen probleem: de eiwitten die in de shake zitten, zorgen voor herstel en opbouw van je spieren na de training.

Top 5 beste weight gainers

Ben je na het lezen van dit artikel ook geïnteresseerd in weight gainers? Dan helpen we je alvast een handje op weg. Wij hebben voor jou de top 5 beste weight gainers op een rijtje gezet.

- Bodylab24 Weight Gainer, deze weight gainer is een van de populairste Weight Gainers. Met 168 gram koolhydraten en 48 gram eiwit per shake, is deze Weight Gainer uitermate geschikt bij het kweken van spiermassa (eiwit).
- Bodylab24 Lean Muscle Gainer, deze weight gainer bestaat uit complexe koolydraten en haalt zijn natuurlijke vetten uit kokosolie en CLA. Daarnaast is deze weightgainer rijk aan vezels en arm aan suiker.
- Mutant MassMutant MassMutant Mass, met maar liefst 1000+ calorieën en 52 gram eiwit per serving, is deze weight gainer van Mutant bij uitstek perfect om te gebruiken bij het opbouwen van spiermassa tezamen met trainingen (eiwit).
- Serious Mass, deze weight gainer bevat per serving 1250 calorieën die voornamelijk afkomstig zijn van complexe koolhydraten en een mix van hoogwaardige eiwitten.
- Ultra Mass van Stacker2, een flinke dosis aan complexe koolhydraten, whey eiwitten en aminozuren zorgen ervoor dat deze weight gainer een plek verdiend heeft in onze top 5 beste weight gainers.

Maak je gebruik van een voedingsschema? Let dan bij het kopen van een weight gainer altijd op de verhouding van macronutriënten (eiwitten, koolhydraten, vetten). Gebruik een weight gainer altijd als aanvulling op je voedingspatroon.

Zelf een weight gainer maken?

Heb je zelf genoeg tijd om in de keuken in de weer te gaan met een blender? Dan kan je met de juiste ingrediënten ook zelf een weight gainer shake maken.

Blend hiervoor 800 ml volle melk, 500 ml kwark, 2 bananen, 1 tot 2 scoops whey eiwitten, 300 bevroren frambozen of blauwe bessen, 200 gram havermout en eventueel nog 200 gram ongezouten noten tot een grote shake. Drink de shake na een training, of geniet ervan als tussendoortje. Eet smakelijk!

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op