Artikel

Nieuwe producten bij Bodylab - L-citrulline malaat

L-citrulline

Het aminozuur L-citrulline malaate- een echte ondersteuning voor je volgende massaopbouwfase. In poedervorm ideaal om in water of vruchtensap te roeren.

Ken je L-citrullin malaat van Bodylab al?

L-citrulline is één van de niet-essentiële aminozuren. Deze zijn betrokken bij talrijke belangrijke functies in het lichaam, waaronder het ondersteunen van de stofwisseling en de vorming van enzymen. Ze zijn ook een onderdeel van organen en spelen een belangrijke rol in de spiergroei en het onderhoud.
Als niet-essentieel aminozuur kan L-citrulline worden gesynthetiseerd door planten, dieren en zelfs mensen zelf. Het wordt in het menselijk lichaam geproduceerd als tussenproduct in de ureumcyclus, wordt gevormd door de splitsing van L-arginine in stikstof (NO), onder andere.
Watermeloen wordt beschouwd als een bijzonder waardevolle plantaardige bron, omdat het een bijzonder hoge concentratie L-citrulline bevat. Daarom is de naam afgeleid van de Latijnse term voor watermeloen citrullus. Cucurbitaceae en andere soorten meloenen en vruchten bevatten citrulline, evenals komkommers, uien en knoflook, kikkererwten, amandelen, andere noten, vlees en vis.

Het Bodylab citrulline malaatpoeder bestaat uit een citrulline en malaat mengsel. Malaat is een toegevoegde appelzuurcomponent, die de normale stofwisseling zou ondersteunen.

L-Citrullin Malate (500g)

Bodylab24

L-Citrullin Malate (500g)

Bodylab24
  • 5g L-citrulline malaat per dagelijkse dosis
  • voor gebruik vóór de training
  • voor massale opbouwfasen
  • smaakloos poeder
  • ideaal voor het roeren in water of vruchtensap
€ 19,99

Wat is de samenstelling van L-citrulline malaat van Bodylab?

Het product bestaat uit een L-citrulline malaat mengsel in een verhouding van 2:1. Er zijn geen andere ingrediënten toegevoegd. Door het ontbreken van smaken en zoetstoffen is het poeder smaakloos.

Wat is de functie van citrulline in het lichaam?

Om effectief te kunnen werken aan de eigen prestatielimieten en deze te overstijgen in een intensieve training, is het voordelig om snelle vermoeidheid tegen te gaan. Als de spierbanden te snel worden afgebroken, kan de extra herhaling niet in een schone techniek worden uitgevoerd of kan de langere afstand niet rendabel worden afgelegd. Hier kan een goede aanvoer van L-citrulline voor meer uithoudingsvermogen zorgen. Het gaat snelle vermoeidheid tegen, omdat het onder andere wordt gebruikt bij NO-productie, en kan dus bijdragen aan een goede toevoer van voedingsstoffen en een snelle verwijdering van afvalstoffen uit de spieren.

Wie gebruikt L-citrulline malaat en hoe?

Citrulline wordt meestal gebruikt als supplement bij bodybuilding en krachttraining. Vooral in de fase van de opbouw van spieren en massa's gebruiken veel serieuze sporters het aminozuur in hun zelfgemaakte pre-workoutmengsels. Het poeder zonder eigen smaak wordt vaak gecombineerd met creatine, bèta-alanine en/of arginine en ongeveer 30-60 minuten voor de training gebruikt. Het kan gemakkelijk worden gemengd met water of vruchtensap in een shaker of glas, als eenmalig supplement en/of als onderdeel van een persoonlijke pre-workout.

Conclusie

L-citrulline is opgenomen in tal van pre-workouts en boosters. Voor wie het liever zelf mengt, is het enkelvoudige poeder een goed alternatief, dat gemakkelijk met andere supplementen kan worden gemengd en dus perfect kan worden aangepast aan de eigen behoefte in de dosering. Dit is meestal gewenst en wordt geoefend door sporters die intensief en prestatiegericht trainen. De eisen zijn afhankelijk van de intensiteit en de omvang van de training, en uiteindelijk is ook het trainingsdoel doorslaggevend.

Meer informatie over verschillende trainingsonderwerpen, spier- en massaopbouw en informatie over producten vindt je HIER.

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op