Recept

Gezonde Cheesecake

Gezonde Cheesecake

Na veel experimenteren heeft Marly de ideale en gezonde cheesecake kunnen maken die binnen iedereen z’n levensstijl past. Normaal ben je voornamelijk boter en suiker aan het eten als je denkt aan een cheesecake, in dit recept ligt de focus voornamelijk op verschillende eiwitbronnen en langzame koolhydraten. De ideale cheesecake voor een voldaan gevoel en een volledig eiwitprofiel. De cheesecake bestaat uit een boven,- en onderkant..
Tip van Marly: Wil je binnen je dieet wat meer vetten binnenkrijgen? Voeg dan noten toe aan de bodem. Minder eiwit? Pas de hoeveelheid Protein-6 aan. Meer koolhydraten? Voeg extra dadels, oats of top de cheesecake af met blauwe bessen, mango of frambozen.

Protein-6 (2000g)

6-componenten-eiwit voor een constante aanvoer gedurende de dag - uitstekend voor jouw spieropbouw!

Kooktijd:
30 min
moeilijkheid:
gemiddeld

ingrediënten:

Voor een taart

Voor de onderkant van de cheesecake

Voor de bovenkant van de cheesecake

 • 1,4 kg Skyr met een smaak naar keuze
 • 200 g roomkaas
 • 2 eieren

Gebruiksaanwijzing:

 1. We beginnen in dit recept logischerwijs met de onderkant:
  Aanzetten van de oven op 175 graden. Voeg vervolgens alle ingrediënten samen in een blender, voeg eventueel wat water toe om het beslag smeuïg te maken.
 2. Leg vervolgens wat bakpapier in de taartvorm en schep het beslag in de taartvorm. Inmiddels is de oven al aardig op temperatuur, zet hier de taartbodem gedurende 12-15 minuten in. Haal de taartvorm uit de oven, draai de oven terug op 150 graden en laat de onderkant van de cheesecake afkoelen. Tip van Marly: Voeg eventueel walnoten, amandelen, zaden of pitten toe aan de bodem.
 3. Voor de bovenkant:
  Voeg alle ingrediënten samen in een kom en mix alles goed door elkaar. Inmiddels is de taartbodem lekker afgekoeld en kan de bovenkant van de cheesecake ook in de taartvorm gegoten worden.
 4. Bak de cheesecake gedurende 45 minuten in de oven op 150 graden. Laat de taart als laatste 2 uur afkoelen en verplaats hem vervolgens naar de koelkast.
 5. Nu is het tijd om de cheesecake aan te gaan snijden, je kunt de taart in 8 of 10 stukken snijden. Wij gaan het liefst voor 8 stukken natuurlijk ;).

  Je kunt de cheesecake gemakkelijk 4 dagen bewaren in de koelkast. Invriezen kan ook.
Geniet ervan!!!

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op