Recept

Whey Choco Cake

Choco cake

Floortje is afgelopen week aan de slag gegaan met een heerlijk recept! Het is een chocolade cake waar voor de chocolade smaak rauwe cacao wordt gebruikt. De andere grote smaakmaker in het recept is de nieuwe Whey eiwit smaak van Bodylab, Cookies and Cream. Volgens ons kan het met deze 2 smaken in 1 cake al niet meer verkeerd gaan! Lees snel verder hoe het recept gemaakt wordt.

 • Kooktijd:
  60 min
 • moeilijkheid:
  eenvoudig

ingrediënten:

Für einen Kuchen

Wat heb je nodig?

extra voor toppping

Gebruiksaanwijzing:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Ik begin met het blenden van de bonen en amandelmelk tot dit een gladde vloeistof is.
 2. Daarna voeg ik eigenlijk langzaam de rest van de ingrediënten toe. Je kunt natuurlijk elke willekeurige smaak whey proteïne gebruiken. Als alle ingrediënten geblend zijn is de pap te vergelijken met de structuur van chocolade vla, misschien iets dikker... niet te veel snoepen tussendoor!
 3. Nu giet en lepel je de pap in een willekeurige cakevorm. Omdat ik geen siliconen bakvorm heb, leg ik er eerst een bakpapiertje in. Werkt ook prima. Easypeasy! Huppa de oven in voor +/- 30 minuten. Na 20 minuten haal ik de cake er even uit en besprenkel hem met een fijn gesneden crunchy proteïne bar en de kokosrasp.
 4. Dan zet je hem nog even in de oven. Als je denkt dat de chocohemel klaar is, prik je even met een prikker in de cake of hij goed gebakken is. Als er nog beslag aan je prikker blijft zitten, moet de cake nog even terug.
 5. EXTRA TIP: Cookie time! Hou je nou meer van koekjes dan van cake? Geen probleem. Leg een bakpapiertje op de bakplaat en giet het beslag over de gehele plaat tot er een laag van ongeveer 1,5 cm ligt. Of in kleine ronde drupjes en zet het voor +/- 40 minuten in de oven. Zo krijg je in plaats van een cake, een knapperige koek. Eet smakelijk!

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op