Recept

Whey gnocchi met tomaten en/of zalm en spinazie

Whey gnocchi met tomaten en/of zalm en spinazie

We hebben al twee basisrecepten voor Whey gnocchi staan op de site. Hier kan je door een portie Whey Protein toe te voegen aan de gnocchi, extra proteïnes binnen krijgen: pompoen gnocchi met Whey Protein Isolate en Whey gnocchi. Vandaag hebben we de Whey gnocchi gecombineerd met een snelle tomaat, tomaat-spinazie of tomaat-spinazie-zalm saus – geloof ons, het is superlekker. Wanneer je geen tijd hebt om de gnocchi zelf te maken of geen eiwitboost aan de gnocchi wilt toevoegen, dan kun je natuurlijk ook verse gnocchi uit het schap van de supermarkt gebruiken.

Whey Protein Isolat - het wedstrijd eiwit.

Beste wei-eiwitisolaat zonder compromissen - met tot 88% eiwitgehalte, met weinig vet en suiker en een evenwichtige en uitgebreide aminozurenbalans.

Voorbereidingstijd:
20 min
Kooktijd:
25 min
moeilijkheid:
gemiddeld

Ingrediënten:

Voor ongeveer 4 porties

Voor de Gnocchi

Voor de basis van de saus

  • 50 ml room
  • 50 ml groentebouillon
  • citroensap

Voor de vulling van de saus

  • 400 g bladspinazie
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g zalmfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • wat verse blaadjes basilikum

Bereiding:

  1. Het maken van de gnocchi:
    Meng het meel met de Whey Protein Isolat of Whey Protein. Voeg hier geleidelijk de eieren, 3-4 eetlepels olijfolie en het zout aan toe. Meng het deeg goed – het moet een stevige en gemakkelijk kneedbare consistentie hebben (afhankelijk van de consistentie kan er wat water toegevoegd worden aan het deeg).
  2. Maak van het deeg een dunne rol een snijd deze in stukken van ongeveer 1-2 centimeter (je kunt deze stukjes eventueel in een bolletje draaien) snijd of druk aan een kant twee keer om zo de typische gnocchi vorm te krijgen.

    Leg de gnocchi vervolgens voorzichtig in gezouten kokend water en kook deze kort. Als de gnocchi gaat drijven weet je dat ze gaar zijn. Haal ze dan voorzichtig uit het water en zet ze opzij.
  3. Bereiding van de saus en keuze van de overige ingrediënten::
    De vulling van de saus kan je naar eigen smaak maken. Hierbij kun je bijvoorbeeld de zalm, spinazie of tomaten achterwege laten. Je kunt de gnocchi bijvoorbeeld ook alleen met de lichte roomsaus serveren. Voor de foto hebben we de Whey Gnocchi gemaakt met tomatenroomsaus en basilicum als topping. We hebben ook de andere varianten geprobeerd, deze waren allemaal ook erg lekker en snel klaar.
  4. Om de tomatenroomsaus te bereiden snijd je de knoflook en halveer je de cherrytomaatjes. Verhit in een pan wat olijfolie en fruit hier de knoflook kort in, voeg hierna de gekookte gnocchi toe en bak deze kort aan. De tomaten kunnen daarna ook in de pan, na deze kort verwarmd te hebben is het tijd om de room en groentebouillon toe te voegen. Met zout, peper en citroensap kun je de saus vervolgens op smaak brengen.
  5. Variant met spinazie:
    De variant met spinazie vergt maar een extra stap, dat is namelijk het toevoegen van de spinazie tegelijkertijd met de tomaten. Bak tot de spinazie iets is geslonken. Hierna kan de room, groentebouillon, peper, zout en citroensap worden toegevoegd.

    Variant met spinazie en zalm:
    Bij deze variant wordt de zalm als eerst gebakken in de pan. Snij de zalm voor het bakken in blokjes en bak deze vervolgens in 4-5 minuten aan alle kanten. Breng de zalm op smaak met peper en zout en zet de zalm vervolgens opzij. Bak vervolgens de knoflook en gnocchi zoals hierboven beschreven, verwarm hierna de spinazie en/of tomaten, voeg de saus toe en spatel tot slot voorzichtig de zalm erdoor en breng op smaak.

    Serveer vervolgens uit en geniet!
Serveer vervolgens uit en geniet!

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op