Artikel

Zo maak je een whey eiwitshake lekker

Ewitshake met aarbeien

Vaak als je een pot met whey eiwitpoeder in huis haalt, ga je voor een grote pot. Dit is immers het voordeligst. Het enige nadeel hieraan is dat je een aantal weken (of misschien zelfs maanden) aan dezelfde smaak vast zit. En wat nou als je die smaak stiekem helemaal niet lekker vindt… Gelukkig kan je met whey eiwitpoeder veel variëren. Met de onderstaande tips heb je binnen een handomdraai weer een lekkere eiwitshake voor je neus staan.

Gebruik melk in plaats van water

Een veelgehoorde tip om een eiwitshake lekkerder te maken, is door de whey eiwittenwhey eiwittenwhey eiwitten niet te mengen met water, maar met melk. Je zult meteen merken dat je eiwitshake een veel vollere smaak krijgt.

Passen de calorieën van de melk niet in je voedingsschema? Ga dan voor magere melk, kokosmelk of een plantaardige melk, zoals ongezoete amandelmelk of rijstmelk. Vooral de plantaardige melksoorten bevatten heel weinig calorieën en geven je eiwitshake een hele andere smaak.

Voeg (vers) fruit toe

Fruit toevoegen aan een eiwitshake zorgt voor extra veel smaak. Vooral lekker met fruitige smaakjes whey eiwitpoeder. Ook lekker: voeg een half doosje diepvriesfruit en een scheutje melk toe voor een shake die erg veel lijkt op een milkshake uit de snackbar.

Cacaopoeder

Houd je van een volle chocoladesmaak? Voeg dan een extra schepje rauwe cacaopoeder toe aan je eiwitshake. Het beste combineer je dit met melk, zodat je een lekkere, eiwitrijke chocolademelk krijgt. De combinatie van cacaopoeder, melk en eiwitpoeder is het lekkerst met whey eiwitten in de smaak Chocolate, Chocolate Coconut, Vanilla, Banana en Hazelnut Chocolate. Deze smaken combineren goed met de intense smaak van de cacaopoeder.

Flavour Drops

Vind je de smaak van je eiwitshake erg vies? Dan kan het soms nog wel eens helpen om een paar Flavour Drops toe te voegen. Flavour Drops zijn suikervrije aroma’s die je eiwitshake, havermout, yoghurt of kwark een lekker smaakje kunnen geven. Ze zijn gemakkelijk te doseren door de handige verpakking. Wil je een intensere smaak? Dan voeg je gewoon wat extra druppels toe. Verkrijgbaar in de overheerlijke smaken vanille, hazelnoot, aardbei en banaan.

Maak protein fluff

Heb je caseïne eiwit in huis? Dan kan je met behulp van een blender binnen een paar minuten een heerlijke protein fluff op tafel zetten. Voor wie nog niet bekend is met de term protein fluff: protein fluff is een soort romige, ijsachtige zoetigheid. Je hebt een sterke blender nodig voor het beste resultaat.

De ingrediënten die je nodig hebt zijn 150 gram bevroren fruit, 300 gram ijsklontjes, 160 ml water of melk en een scoop whey caseïne in een smaak naar keuze.

Eerst crush je het bevroren fruit en de ijsklontjes. Als je mengsel gecrushed is, voeg je een scoop eiwitpoeder toe. Meng dit kort even door het ijsmengsel heen.
Daarna is het tijd om melk of water toe te voegen (drink je geen melk? Ook een plantaardige melk is hiervoor geschikt). Doe dit altijd in stappen, want je wilt niet in één keer te veel toevoegen. Stop wanneer het mengsel in het midden rondom de messen romig wordt.
Tot slot klop je de protein fluff in een paar minuten tot een romig geheel met een mixer. Het neemt in volume ontzettend toe. Eet smakelijk!

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op