Artikel

100% Erythrit – zoet als suiker, maar zonder calorieën

100 Erythrit van Bodylab24

Zoetigheid zonder calorieën? Bruikbaar en zo zoet als suiker, 100% Erythrit is absoluut calorievrij, omdat het niet kan worden gemetaboliseerd door het lichaam.

Wat is erythrit?

Erythrit is een suikervervanger en bestaat voor 100% uit erythritol. Dit wordt geproduceerd door een natuurlijk fermentatieproces. Een gistcultuur metaboliseert dextrose (glucose) tot erythrit. De daaropvolgende zuivering, droging en kristallisatie verandert het basisproduct in erythritol, dat eruitziet als commerciële suiker. Er worden geen chemische additieven toegevoegd, het is een volledig natuurlijk product, dat ook van nature aanwezig is als zoetigheid in fruit zoals druiven, peren en meloenen.

Wat is er zo bijzonder aan erythrit?

In tegenstelling tot commerciële suiker wordt erythritol niet door het lichaam gemetaboliseerd, hoewel het ook als koolhydraat moet worden gedeclareerd. 100% Erythrit is 100% calorievrij, omdat het onbewerkt en dus onveranderd door de nieren wordt uitgescheiden. Het ervaart alleen een 'doorgang' door het lichaam zonder verder gebruikt te worden. Normale suiker wordt daarentegen gemetaboliseerd en opgeslagen in het lichaam voor 'slechte tijden' wanneer er een overschot aan energie is en kan dus de basis vormen voor één of twee ongeliefde vetkussens.

Wat bevat 100% Erythrit uit Bodylab24?

100% Erythrit bestaat uit 100% erythritol. Er zijn geen andere additieven, zelfs geen smaken of kleurstoffen toegevoegd. In zijn verschijningsvorm is hij nauwelijks te onderscheiden van commerciële suiker.

100% Erythrit - NOT SUGAR (1000g)

Bodylab24
  • You save -40%

100% Erythrit - NOT SUGAR (1000g)

Bodylab24
  • Suikervervanger
  • Kan gebruikt worden als gewone huishoudsuiker
  • Calorievrij
  • Zonder verdere toevoegingen
€ 19,99 € 11,99
(€ 11,99 / 1 kg)

Waarom 100% Erythrit?

Erythrit biedt een calorievrije vervanger voor normale suiker. De zoetkracht is ongeveer 70% en de kleine korrels kunnen worden gebruikt zoals elke andere suiker. Ook hier geldt de regel - hoe groter de toegevoegde hoeveelheid, hoe zoeter het eindproduct.
100% Erythrit kan worden gebruikt voor het bakken, zoeten van dranken of desserts en het goede eraan - er worden geen extra calorieën toegevoegd. Dit betekent dat de belangrijkste caloriedrager volledig calorie-neutraal wordt toegevoegd in desserts, koekjes of muffins - een ideale variant voor elk dieet of caloriearme voedingsfase. Aangezien het 'koolhydraat' dat het bevat niet wordt gemetaboliseerd, kan het ook worden gebruikt in een zuiver Low Carb-dieet.

Conclusie

Als je op dieet bent en in een caloriearme voedingsfase, biedt 100% Erythrit een eenvoudig en volledig calorievrij alternatief voor normale suiker. Omdat het op dezelfde manier kan worden gebruikt, hoeven veel van de gewoontes waar je dol op bent geworden niet helemaal te worden losgelaten, zelfs niet binnen een dieet, en het verliezen van gewicht kan een beetje makkelijker zijn. Overmatige consumptie (>2g/kg lichaamsgewicht) kan een laxerend effect hebben. Als je 100% Erythrit met mate gebruikt, net als commerciële suiker, zou je er over het algemeen geen problemen mee moeten hebben.

Door alleen al het gebruik van 100% Erythrit kun je natuurlijk niet afvallen. Een gezonde, evenwichtige voeding en lichaamsbeweging aangepast aan jouw caloriedoel zijn de belangrijkste partners om met blijvend succes te werken aan gewichtsvermindering. Erythrit kan hier een bijdrage leveren en kan ook deel uitmaken van een gezond en caloriebewust dieet na het dieet om het bereikte gewicht te behouden.De suikervervanger kan gemakkelijk worden geïntegreerd in elk dieet als je één of twee calorieën wilt besparen.

Ideeën voor een koolhydraatarm of caloriearm dieet?

In onze recepten vind je tal van voorbeelden waar je 100% Erythrit kunt gebruiken, het is al gebruikt of Whey Protein zorgt voor smaak en zoetheid zonder te veel suiker. Flavour Drops bieden hier ook veel ondersteuning als het gaat om smaak en zoetheid. Vooral bij het bakken van klassieke recepten kan 100% Erythrit zorgen voor een aanzienlijke caloriereductie - probeer het dus maar eens.

HIER vind je ons receptenoverzicht.

Top tip voor het bakken:

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op