Artikel

3 Tips voor grotere Biceps!

Man met sterke biceps

Waarom zijn er zoveel oefeningen, voor die paar spieren in je armen? Om mooi gevormde bovenarmen te krijgen is het belangrijk om verschillende oefeningen te doen. Alle Biceps oefeningen lijken allemaal op elkaar, alleen wordt er vaak net een ander gedeelte aangesproken. Een juiste volgorde kan net voor die trainingsprikkel zorgen die extra spiermassa aanzet op jouw biceps of die ze die mooiere ronde vorm geeft. Hierbij 3 tips voor grotere biceps!

Tip 1: Het verschil tussen de korte en de lange kop van de Bicep

De bovenarm spieren bestaan uit de Biceps, Triceps en de Brachialis. De Biceps bestaat uit een lange kop (globaal de buitenste helft van je biceps) en een korte kop (de binnenste helft van je biceps).
- Als jij je biceps traint met behulp van een stang of machine, waarbij je armen wijd/uitgestrekt staan, dan gebruik je meer de korte kop van de bicep. Leg tijdens de training door middel van een wijde grip meer focus op de korte kop van bicep.
- Plaats je je armen dichterbij elkaar, dan pak je meer de lange kop van de biceps. Je zou dus bijvoorbeeld 2 oefeningen met een wijde grip achter elkaar kunnen doen om zo de korte kop extra te prikkelen. Waar je in de ene training meer focust op de korte kop, kun je proberen in de andere training meer te concentreren op de lange kop.

Tip 2: Train de Biceps over de volledige bewegingsbaan

De volledige Range Of Motion van de biceps, is met gestrekte armen net achter je kont, tot gebogen armen net boven je schouders. Vandaar dat we ook vaak oefeningen op een schuin bankje doen of achterover hellend. Je legt dan de focus net op een ander gedeelte van die lange of korte biceps-kop. Aansluitend op de tip hierboven; zou je dus de staande Barbel Curl (wijde grip) kunnen doen gevolgd door de Seated Incline Barbell Curl met ook wijde grip.

Tip 3: Train ook je Brachialis

De Brachialis wordt vaak vergeten. En dit terwijl het de belangrijkste armbuiger is. Hij ligt onder de biceps. Elke herhaling/beweging die jij met je biceps doet, doet de Brachialis mee. Een goed ontwikkelde Brachialis zorgt voor dikkere bovenarmen. Een specifieke oefening om focus op de Brachialis te leggen is de Reversed Barbell Curl. De Reversed Barbell Curl is een normale Bicep Curl alleen dan met de handpalmen naar beneden. Het is bij deze oefening belangrijk om ook je duim bovenop de stang te plaatsen. Deze oefening is tevens handig om je onderarmen sterker te maken en je zult bij de uitvoering dan ook merken dat je onderarmen het zwaar krijgen.

Extra Tip: Je zou de Brachialis kunnen voor vermoeien voordat je begint met je bicep-oefeningen. Zo pak je de Brachialis eigenlijk twee keer en moet hij nog harder werken.

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op