Artikel

Bovenkant borst maximaal trainen? Check deze oefening!

bovenkant borst maximaal trainen

Vraag een willekeurige groep krachtsporters welke spiergroep ze het liefste trainen en de kans is groot dat ze allemaal borst roepen. Als we eerlijk zijn denken wij van Team Bodylab er ook zo over. Daarom vinden we het altijd te gek als we een nieuwe oefening tegenkomen die we aan onze chest day kunnen toevoegen.

Je bent vast wel bekend met het feit dat de borstspier bestaat uit een boven- en onderkant. Er zijn diverse oefeningen die je helpen bepaalde elementen van de borst beter te ontwikkelen. Voor de onderkant zijn de meest bekende oefeningen het plat bankdrukken, flyes en dips.

De bovenkant van de borstspieren blijft bij veel mensen wat achter. Maar de bovenkant is minimaal net zo belangrijk als de onderkant. Als je beide goed ontwikkeld gaat dit een groot verschil maken voor je hele fysiek en het wordt ook nog eens veel leuker om een shirt met V hals te dragen.

Om de bovenkant van je borstspieren goed te trainen kun je natuurlijk voor de standaard schuine bank en flyes gaan. Maar we kwamen op social media een video tegen van een oefening specifiek voor je bovenkant borst. We hebben deze oefening zelf geprobeerd en we vinden het een waardige toevoeging aan onze chest day.

Bekijk en probeer ‘m zelf!

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op