Artikel

Detox en afvallen

Groene thee

Steeds vaker hoor je erover, detoxen. Voor veel mensen een bekend begrip maar onduidelijk wat het precies inhoudt. Detoxen is een dieet waarmee je met behulp van sapjes en supplementen het lichaam reinigt. Tijdens de kuur zal het lichaam afvalstoffen en gifstoffen gaan afscheiden, vandaar ook de term detox. Er wordt soms gesuggereerd dat een detox kuur bijdraagt aan het afvallen, maar klopt dat wel? Wij leggen je in dit artikel alles uit over het detoxen/ontslakken.

Het detox dieet

Een detox kuur begint veelal met het volgen van een streng dieet, van enkel groente, fruit en sapjes. Daarnaast gebruiken veel mensen bij het detoxen ook kruiden en thee-extracten om het lichaam nog efficiënter te reinigen.

De eerste fase van de detox kuur is het afbouwen van de voedsel inname. Hierdoor krijgen je darmen het een stuk rustiger ter voorbereiding op het ontslakken. Tijdens het ontslakken en afvallen is het normaal dat het energieniveau zal verminderen. Dit komt omdat ons lichaam veel energie haalt uit suikers en andere koolhydraten en de inname hiervan beperkt wordt tijdens het detoxen.

Wat moet je tijdens een detox niet doen?

Het is naast het minderen van de voedsel inname ook belangrijk om tijdens de detox kuur een aantal dingen niet te gebruiken. Denk hierbij aan:

- Dierlijke producten: Vlees, vis, eieren en kaas.
- Suiker: Vermijd zoveel mogelijk suikerhoudende producten.
- Snelle koolhydraten zoals bijvoorbeeld brood, pasta en aardappelen.
- Alcohol, tabak en koffie.

Het kan zijn dat er tijdens detox kuur een aantal ontwenningsverschijnselen ontstaan afhankelijk van de gewoontes, dit is echter volkomen normaal. Vooral wanneer je regelmatig suikers en tabak gebruikt, kunnen er ontwenningsverschijnselen optreden. Het is belangrijk om deze periode te doorbreken, de ontwenningsverschijnselen zullen na verloop van tijd verminderen.

Wat moet je tijdens een detox wel doen?

Gedurende de detox kuur worden de volgende eetgewoontes aangeraden:

- Drink veel water! Dit helpt bij het afvoeren van de afvalstoffen.
- Meng af en toe het water aan met citroenwater.
- Gebruik vers geperste groente en fruit sapjes gedurende de dag als ontbijt en lunch.
- Ter aanvulling kunnen supplementen een onderdeel vormen, zoals de Green Tea caps van Bodylab24.
- Sport regelmatig!

Helpt een detox dieet bij het afvallen?

Er wordt soms geclaimd dat het ontslakken van het lichaam kan leiden tot afvallen. Het zou zo kunnen zijn dat door de verminderde calorie inname je wat gewicht verliest. Een detox kuur wordt voornamelijk gebruikt om het lichaam te reinigen en een beter gevoel te creëren. Indien je wilt afslanken, kan een detox kuur een goede voorbereiding zijn om je lichaam te reinigen voordat er met het afslanktraject wordt begonnen.

Wat zijn bewezen producten om af te vallen?

Bij het afslanken is het belangrijk om minder calorieën te consumeren dan je verbruikt. Daarnaast is het belangrijk om voldoende te sporten en verantwoord te eten. Echter blijkt het voor veel mensen moeilijk te zijn om te minderen met eten. Daarom kan je gebruik maken van supplementen of maaltijdvervangers die jou helpen bij het afslanken. Wij hebben voor jou een top 5 gemaakt zodat jij de beste afslankproducten in een duidelijk overzicht kan zien.

- Meal ReplacementMeal ReplacementMeal Replacement: Het vervangen van 1 hoofdmaaltijd per dag, ondersteund gewichtsbeheersing binnen een energiebeperkt dieet. Wanneer er 2 hoofdmaaltijden per dag worden vervangen, dan helpt het bij afslanken binnen een energiebeperkt dieet. Maaltijdvervangers bevatten vitaminen en mineralen zodat er, bij gebruik ervan, niet tekort wordt gedaan.
- Hunger BlockHunger BlockHunger Block: Hunger Block absorbeert water waardoor er zich een natuurlijke substantie vormt in de maag. Hierdoor heb je langer een verzadigd gevoel waardoor het diëten een stuk makkelijker wordt!
- Fat Block: Blokkeert de vetopname uit voeding en verminderd daarmee de calorieopname.
- Green Tea CapsGreen Tea CapsGreen Tea Caps: Green tea extract is een veel gebruikt voedingssupplement ter ondersteuning van gewichtsbeheersing. EGCG is van nature aanwezig in groene thee, wat het product zijn werkzaamheid geeft. EGCG helpt bij het reduceren van het vetgehalte in het lichaam, mits voldoende aanwezig. Daarom zijn onze Green Tea Caps hoog gedoseerd.
- Glucomannan: Wanneer je Glucomannan poeder mixt met water of een andere vloeistof dan zet het uit waardoor het je een voller gevoel geeft. Ideaal wanneer je minder wilt eten maar het hongergevoel wilt onderdrukken.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op