Recept

Zoete aardappeltoast met kwark spread - Italiaanse stijl

Steffi heeft ons weer een heerlijk gerecht gestuurd - eenvoudig en snel te bereiden, ideaal voor 's avonds of als lichte lunch.

  • Kooktijd:
    30 min
  • moeilijkheid:
    gemiddeld

ingrediënten:

Voor één persoon
  • 1 kleine zoete aardappel

Voor de spread

  • 300 g magere kwark (als alternatief cottage cheese of roomkaas)
  • 6 gedroogde tomaten
  • 3 stengels verse basilicum
  • • zout, peper, paprikapoeder naar smaak

Topping

  • 1-3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1-2 eetlepels pijnboompitten
  • Basilicum

Gebruiksaanwijzing:

  1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in plakken van ongeveer 0,5 cm. Verwarm de oven voor, leg de plakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten op 200°C (hetelucht) tot ze krokant zijn.
  2. Reinig indien nodig de verse basilicum en snipper hem. Snijd ook de gedroogde tomaten fijn. Meng met de kwark (als alternatief met cottage cheese of roomkaas) en breng op smaak met zout, peper of/en paprikapoeder.
  3. Haal de aardappelschijfjes na ongeveer 20 minuten uit de oven en besmeer ze met de kwark. Garneer met parmezaan, pijnboompitten (als je wilt, kun je ook licht geroosterde pitten gebruiken) en een paar blaadjes verse basilicum.
Geniet ervan! Meer van Steffi vind je op arnoldinasdiary

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op