Artikel

Afvallen met groene thee

beker groene thee

Je hoort het steeds vaker, mensen die beweren dat groene thee kan helpen bij het afvallen. Maar kun je eigenlijk wel afvallen met groene thee? Wij hebben speciaal voor jou alle feiten op een rijtje gezet zodat je duidelijk alle informatie die je nodig hebt kan vinden in 1 overzicht!

Wat is groene thee en waar komt het vandaan?

De oorsprong van groene thee begint in China, waar het al eeuwen bekend staat om zijn positieve werking. De Latijnse naam voor deze theeplant is Camellia Sinensis. Het productieproces van groene thee is vrij uniek omdat de jonge bladeren van de groene thee plant meteen na het oogsten worden behandeld met hete stoom. Dit zorgt ervoor dat de jonge blaadjes hun mooie groene kleur blijven behouden. Zodra de blaadjes zijn gestoomd, worden ze verder gedroogd bij een lage temperatuur. Groene thee kan het hele jaar door geoogst worden en is niet seizoensgebonden.

Groene thee helpt bij het afslanken

De dagbladen en media staat er vol van vandaag de dag, afslanken met behulp van groene thee. Dit komt namelijk omdat de groene thee plant een flavonoïde bevat genaamd EGCG (epigallocatechinegallaat), welke zou kunnen helpen bij het afslanken. EGCG heeft de bijzondere eigenschap het lichaam te helpen bij de reductie van het vetgehalte, waardoor het dus een positief effect heeft bij het afvallen. Indien je meer gaat bewegen en tussendoor veel groene thee consumeert, kan dit helpen bij het sneller behalen van je doel. Uiteraard wel als aanvulling bij een gezond dieet.

Groene Thee Capsules

Bij Bodylab begrijpen wij dat het voor jou niet altijd even makkelijk is om een kopje verse groene thee te zetten gedurende de dag. Daarom hebben wij speciaal voor jou een unieke en revolutionaire capsule ontwikkeld met groene thee extract, namelijk de Green Tea Caps van Bodylab24. Dit maakt het voor jou makkelijker om toch groene thee extract binnen te krijgen zonder dat je alle moeite moet doen om een vers kopje groene thee te zetten. De capsules bevatten elk 500mg van een krachtig groene thee extract waarvan maar liefst 50% EGCG (de natuurlijke stof welke jou kan helpen bij gewichtsbeheersing). Deze capsules kunnen uitstekend worden gebruikt als aanvulling op de dagelijkse voeding van een energiebeperkt dieet. De aanbevolen dosering is 1 a 2 capsules per dag, wat ruim voldoende is. 1 Capsule staat gelijk aan ongeveer 4 koppen groene thee.

Meer informatie over afslanken?

Indien je besluit om te gaan diëten, ben je vaak op zoek naar informatie over voedingsschema’s, supplementen en tips. Om het voor jou makkelijker te maken om te beginnen met dieeten hebben wij speciaal voor jou een gratis e-book samengesteld over afslanken. Wij geven je alle informatie die je nodig hebt om jouw dieet tot een succes te maken.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op