Artikel

Hoe gebruik je weight gainers het beste bij verschillende sporten?

man met eiwitshake

Als je al langer rondloopt in de sportwereld heb je het vast al regelmatig voorbij horen komen; fitheid komt maar voor een deel uit het werk dat je in de sportschool verzet en wordt voor een veel groter deel door je voeding bepaald. Je kunt je helemaal het apezuur trainen, maar als je jouw lichaam niet de juiste voedingsstoffen geeft om je spieren ook daadwerkelijk te laten groeien, dan heeft dat geen zin. Genoeg eten om je lichaam van al die voedingsstoffen te voorzien is soms best een opgave. Ik bedoel, al die uren in de gym kun je niet besteden aan eten... Weight gainers zijn uitgevonden om jou daar een handje bij te helpen! In verschillende sporten gebruik je weight gainers op een andere manier. In dit artikel leggen we je uit hoe je weight gainers het beste gebruikt in CrossFit, bodybuilding en fitness. Lees snel verder!

Weight gainers voor crossFitters

In CrossFit kunnen weight gainers op twee manieren worden gebruikt:
- als onderhoud om voldoende energie te hebben - of
- in een bulkperiode van krachtopbouw.
Met een intense WOD verbrand je een flinke dosis calorieën en die moeten weer worden aangevuld. Soms lijk je er gewoon niet tegen op te kunnen eten. De weight gainers van Bodylab kunnen je op een gemakkelijke en gezonde manier helpen aan je dagelijkse energiebehoefte te komen, zodat je elke WOD weer kunt knallen.

Krachtopbouw is ook een belangrijk onderdeel van CrossFit, maar te veel massa werkt in je nadeel tijdens activiteiten als rennen en gymnastics. Sommige CrossFitters kiezen er daarom voor, net als bodybuilders, om te werken in periodes van bulken en cutten. In de bulkperiode focus je op het aankomen in spier- en vetmassa. Daarvoor moet je goed eten en extra veel eiwitten binnenkrijgen. De lean muscle weight gainer is dan een goede optie. In de cutfase streef je er naar het overtollig vet weer kwijt te raken, maar zoveel mogelijk van de opgebouwde spiermassa te behouden.

Weight gainers voor bodybuilders

In bodybuilding worden weight gainers heel veel gebruikt. In de zogenaamde bulkfase zijn ze een ideaal hulpmiddel om genoeg voedingsstoffen te geven aan je spieren zodat ze kunnen groeien. In deze fase train je om je spieren zoveel mogelijk volume te geven. Om spieren te laten groeien heeft je lichaam brandstof nodig. Als bodybuilder heb je waarschijnlijk precies uitgerekend hoeveel je nodig hebt, dat kan soms wel oplopen naar 4.000 calorieën! Daar is bijna niet tegen te eten. De weight gainer van Bodylab24 is een uitgebalanceerde formule van eiwitten, vetten en koolhydraten. De eiwitten helpen jou spieren te groeien, de koolhydraten bevoorraden je energievoorraad om flinke sessies in de gym te kunnen maken en de vetten helpen je aan jouw caloriebehoefte te komen!

Weight gainer voor fitness

Sommige mensen komen makkelijk aan, voor anderen lijkt het onmogelijk. Uren en uren trainen in de gym, maar nog steeds het figuur van een takje. Meer trainen heeft dan helemaal geen zin, er moet iets in je voedingspatroon veranderen. De eerste stap is na te gaan wat je eigenlijk eet op een dag, hoeveel calorieën krijg je binnen en hoe ziet de verdeling van je macro’s eruit? Op internet zijn veel formules te vinden die je helpen uit te rekenen hoeveel calorieën en welke macro's jij nodig hebt met de hoeveelheid die jij traint.
De vuistregel is dat je hier 500 calorieën per dag boven moet gaan zitten om aan te komen. Als jij moeite hebt met aankomen, eet je waarschijnlijk te weinig en zijn die 500 calorieën een hele uitdaging. Weight gainers zijn voor jou een uitkomst! Met sommige weight gainers krijg je wel 1.000 kcal binnen per shake binnen. Let wel goed op hoeveel je nodig hebt, dat je niet zomaar meer aankomt dan je eigenlijk wilt, want het kan hard gaan met een goede shake.

Tot slot

Weight gainers bieden bij verschillende sporten een uitkomst om aan je calorieën te komen. Dat kan nodig zijn om je lichaam te voorzien in voldoende energievoorraad om jouw intensieve trainingen vol te kunnen houden of om bouwstenen aan te leveren voor meer spiermassa en sterkere spierkracht! Bodylab heeft de keuze uit een gewone weight gainer die een goede aanvulling is op je koolhydraten, eiwitten en vetten. Daarnaast is er de lean muscle gainer, waarbij je gewichtstoename in vet wordt beperkt en vooral spiermassa kan groeien door het eiwit in combinatie met trainingen. Kies wat bij jou past en probeer snel alle smaken uit!

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op