Artikel

Zelf een ambachtelijke weight gainer maken

1500x500 Weight gainer shake

In de webshop van Bodylab24 vind je talloze varianten weight gainers. Ze helpen actieve sporters om snel aan te komen. Handig, wanneer je weinig tijd hebt en veel onderweg bent. Heb je wel wat tijd om handen, dan kun je met jouw keukenmachine ook zelf een lekkere weight gainer in elkaar draaien. Voor wat inspiratie hieronder een aantal recepten!

Bouwstenen

Je sport vaak en let goed op je voeding. Toch lijken die spieren maar niet te groeien. Sommige mensen zijn van nature tenger gebouwd en hebben een snelle stofwisseling. Dan kan het een uitdaging zijn om kolossale muscles te kweken. Die groeien namelijk niet alleen door jezelf continu in het krachthonk van de sportschool te begeven. Bouwstenen om de spiermassa te laten toenemen zijn van een even zo groot belang.

Gele bogen

Nu kun je ervoor kiezen om je dagelijkse calorie-inname te verhogen door je een slag in de rond te eten. Mealpreppen en jezelf zo’n acht keer per dag trakteren op een riante portie rijst, kip en broccoli is natuurlijk een heel legitieme optie. Het frequent bezoeken van je favoriete fastfoodrestaurant met de gele bogen, is wat minder effectief. Het binnenkrijgen van voldoende calorieën dient namelijk wel evenwichtig te gebeuren. Dat betekent dat de macro’s, oftewel eiwitten, koolhydraten en vetten, met elkaar in verhouding moeten staan.

Macro’s

Weight Gainers zijn zodanig ontworpen dat ze precies over de juiste balans van macro’s beschikken. De belangrijkste factor zijn eiwitten. Eiwitten zijn de bouwstenen van de spieren. Ze zorgen voor spierherstel na de training en dragen bij tot het behoud van de spiermassa. In de meeste Weight Gainers, zo ook in de varianten die je in de producten van Bodylab24 vindt zitten tot maar liefst 35% eiwitten.

Kant-en-klaar

Het voordeel van een Weight Gainer die kant-en-klaar koopt, is dat je een goed zicht hebt op de voedingsstoffen die je per schep tot je neemt. Daarnaast kun je gemakkelijk en snel, zonder uren in de keuken te hoeven doorbrengen, een extra dosis calorieën innemen. Altijd en overal. Ben je in een wat meer culinaire vibe en heb je wat meer tijd om handen? Dan is het ook makkelijk om zelf een Weight Gainer te maken. Het voordeel is dan dat je gebruik maakt van veel verse ingrediënten en je naast je portie koolhydraten, eiwitten en vetten, bijvoorbeeld ook extra vezels en vitaminen kunt toevoegen (laat dat je overigens niet van weerhouden zelf nog wat vitaminen of vezels toe te voegen aan de kant-en-klare varianten!)

De basis voor zelfgemaakte weight gainer

Een gezonde langzame koolhydraat vind je in havermout. Neem fijne vlokken zoals Brinta die oplossen in een shake, waardoor je snel veel vezels tot je kunt nemen zonder je te verslikken in grote brokken havermout. Daarnaast zijn eiwitten onmisbaar voor een weight gainer. Gebruik liefst 75 gram havermout en 25 gram eiwitten voor de ultieme basis van jouw zelfgemaakte weight gainer. Houd de basis aan en vul deze vervolgens aan met een combinaties die je samenvoegt in de blender. Zie hieronder mogelijke recepten voor een zelfgemaakte weight gainer.

Banana Mania

Bananen zitten boordevol koolhydraten en vezels en bevatten daarnaast een flink aantal vitaminen en mineralen. Dankzij hun hoge voedingswaarde dus ideaal voor een zelfgemaakte weight gainer. Zo maak je een Banana Mania Weight Gainer:

- 1 banaan

- Een theelepel lijnzaad

- Een handje amandelen

- 1 flinke schep Bodylab24 Choco Spread

- Halve liter volle melk

Doe de ingrediënten tezamen met de Weight Gainer-basis in de blender en mix tot een gladde shake.

Peanutbutter Jelly

Pindakaas zit vol goede vetten. Mix hem met rood fruit voor de klassieke Peanutbutter-Jelly ervaring:

- 2 eetlepels Bodylab24 100% Peanut Butter
- 200 gram rood diepvriesfruit (liefst aardbei)

- Flinke hand walnoten

- Halve liter volle melk

Doe de ingrediënten tezamen met de Weight Gainer-basis in de blender en mix tot een gladde shake.

Chocolate heaven

- 1 avocado

- 50 gram pure chocolade in vlokken

- Een hand hazelnoten

- Halve liter volle melk

Neem in plaats van vanille eiwitpoeder de chocoladesmaak voor een romige chocoladebom en mix alle ingrediënten in de blender tot een gladde shake.

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op