Artikel

Inspiratie voor je workout

inspiratie workout bodylab24 1

‘Oké, de benchpress is vrij. Één opwarm-set met een losse stang, daarna 3 sets van 10 herhalingen, ‘just like always’. Daarna 3 sets van 8 chest presses, dumbell fly’s en ohja, drie oefeningen Triceps om de dag mee af te sluiten. Het is nou eenmaal maandag, international chest-day!’ Misschien herken je jezelf hier wel in, dezelfde oefeningen, sets en reps, elke keer opnieuw. Voor verbetering van je conditie en/of kracht hebben we prikkeling nodig. De beste manier van prikkeling is afwisseling! Wéés creatief in het aantal sets en reps maar vooral in je oefeningen! Niet iedereen is creatief ingesteld, dus hieronder geef ik jou een aantal makkelijke en goeie tips om inspiratie op te doen voor je volgende training!

7-delige lijst voor als je op zoek bent naar nieuwe inspiratie voor je workout!

Voor verbetering van je conditie en/of kracht hebben we prikkeling nodig. De beste manier van prikkeling is afwisseling! Wéés creatief in het aantal sets en reps maar vooral in je oefeningen! Niet iedereen is creatief ingesteld, dus hieronder geef ik jou een aantal makkelijke en goeie tips om inspiratie op te doen voor je volgende training!

Face to Face

En hiermee bedoel ik niet zo dicht bij iemand gaan staan zodat die kan ruiken wat je gisteren heb gegeten. Hiermee bedoel ik werkelijk mensen in de sportschool aanspreken die een oefening doet die jij niet kent. De gemiddelde sporter bijt namelijk niet en wil je heel graag helpen door je deze oefening uit te leggen en je zelfs te helpen met de uitvoering! Er bestaat namelijk een grote kans dat deze sporter juist héél vereerd is dat jij deze oefening van hem wilt overnemen.

YouTube

Youtube is een zéér makkelijk social media kanaal om aan nieuwe oefeningen te komen. Er zijn enorm veel kanalen om uit te kiezen. Voor elke sport, sporter óf doel is er wel een kanaal te vinden met veel informatie. Tóch moet ik toegeven dat er soms wel té veel informatie te vinden is. Iedereen heeft zijn eigen waarheid en werkwijze. Als ik naar inspiratie zoek via Youtube vindt ik het persoonlijk belangrijk dat dit kanaal onderverdeeld is in verschillende sub-groepen. Meerdere video’s die een bepaalde oefening uitleggen van A tot Z, met alle belangrijke informatie die je nog hebt. Maar agh, niet iedereen wil zoveel mogelijk leren voordat die ergens mee begint, toch?

Instagram

Het volgende social media kanaal wat ik graag met jullie wil bespreken. Een enórm groot kanaal waar je letterlijk en figuurlijk niet om de billen en mooie ‘sport’ vrouwen heen kan. Er is véél te vinden op Instagram als het gaat om oefeningen en training, tóch heb ik altijd een stemmetje achter in n hoofd wat de informatie in twijfel trekt. Véél dingen en berichten op instagram zijn nep en/of gemaakt om volgers te krijgen. Zoek naar een bepaalde sporter of pagina die ‘dedicated’ is tegenover training en fitness, neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Ryan Spliteri of natuurlijk de homepage van Bodylab! Hiervan weet je met zekerheid te zeggen dat deze informatie klopt!

Facebook

Ah, het vertrouwde Facebook. Facebook is nog steeds het grootste sociale medium van deze tijd. Alle personen die serieus bezig zijn met sport en fitness hebben hier wel een account. Persoonlijk vind ik het zeer belangrijk als een Facebook page een verzameling is van de nieuwste trends in de sport en fitness branche. Hiermee bedoel ik dat er dus ook discussies zijn over bepaalde onderwerpen, of dat de page een eigen mening heeft welke die kan onderbouwen met onderzoeken! Video’s, do’s en dont’s en andere mooie visuele onderbouwingen werken daar natuurlijk aan mee.

Tijdschriften

Ja, ze bestaan nog! Héél veel zelfs! De tijdschriften van tegenwoordig staan boordevol met handige tips, tricks en complete workouts! Dé perfecte manier om nieuwe inspiratie op te doen voor je nieuwe workout!

Boeken

Mijn persoonlijke favoriet. Ik ben een groots voorstander van de ouderwetse boeken over krachttraining. Deze boeken zijn namelijk geschreven door personen die het internet nog niet konden gebruiken op de manier zoals wij het nu doen. Deze personen hebben geleerd door ervaring, met vallen en opstaan en zijn vaak hun eigen uithangbord. Misschien is het voor jou als ervaren sporter weinig nieuws, tóch zou ik er om de zoveel tijd een boek bij pakken om deze door te bladeren.

Apps

Om deze blog mee af te sluiten zijn er tegenwoordig ook tal van apps te vinden in de ‘Appstore’of ‘Playstore’. Deze apps geven vaak een duidelijk stappenplan, overzicht van de oefeningen, variaties op oefeningen en onderbouwing. Zéér praktisch voor de beginnende sporter. Als gevorderde sporter wil ik liever bezig zijn met mijn workout, die telefoon krijgt al genoeg aandacht op een dag.

Rick van Oudgaarden
Physiotherapeut & Personal Trainer

Ontvang 10% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op