Recept

LowCarb pizza voor afslankfase

LowCarb pizza voor afslankfase

Veel mensen vinden pizza enorm lekker, maar tijdens de afslankfase past dit meestal niet in binnen het dieet. Dit is een recept voor een pizza die nét iets gezonder is.

Kooktijd:
45 min
moeilijkheid:
eenvoudig

Ingrediënten:

Voor twee personen

Voor de bodem:

  • 120 g Emmentaler kaas (bij voorkeur al geraspt)
  • 150 g kwark (20% vet)
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels haverzamelen
  • 0,5 theelepel zout

Voor de topping:

  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 g gezeefde tomaten (uit blik)
  • 0,5 theelepel pizzakruiden
  • zout
  • suiker
  • 70 g Emmentaler kaas (bij voorkeur al geraspt)
  • - Olijven, basilicum, verse tomaten of andere topping naar smaak

Bereiding:

  1. Voor de pizzabodem:
    Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en bedek een bakplaat met bakpapier. Rasp de Emmentaler fijn of koop een geraspte versie. Doe de kwark en eieren in een mengkom en klop tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens de kaas (50g), de haverzemelen en het zout toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel vervolgens gelijkmatig over de bakplaat – in een vierkant of rondje, ook de dikte kan je naar eigen inzicht bepalen, de bakplaat zal niet helemaal gevuld worden.

    Bak de pizzabodem ongeveer 15 minuten - hij moet stevig zijn, maar niet te donker.
  2. Voor de topping:
    Kruid de tomatenpuree en gezeefde tomaten met pizzakruiden, zout en een snufje suiker. Was de verse tomaten en snijd ze in dunne plakjes. Halveer de olijven, was ook de verse basilicum en dep dit kort droog. Je kunt kiezen of je de blaadjes basilicum in zijn geheel op de pizza legt, of in kleinere stukjes.

    (Als je niet van olijven houdt of geen extra tomaten op je pizza wilt, kun je natuurlijk ook een andere topping kiezen. Voeg naar smaak meer of andere groenten toe, zoals paprika, courgette, broccoli, spinazie... of zelfs magere ham. Sommige groenten moet je misschien eerst even kort bakken in de pan).
  3. Haal na ongeveer 15 minuten de pizzabodem uit de oven, bedek met de tomatensaus en de gekozen topping en bestrooi met de overgebleven kaas. Bak nog 15 minuten in de oven.
    De bodem moet knapperig zijn en de kaas gesmolten.

    Strooi voor de garnering de verse basilicum over de pizza na het uit de oven halen en serveer direct.
Eetsmakelijk!

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op